Menu Zoeken English

Terugblik openbare les Tina Rahimy over stedelijke inclusie en uitsluiting

“Ik ben hier niet om te spreken, maar om te laten spreken.”
28 juni 2018

De ene openbare les is de andere niet. Ook daarin laten de lectoren van Hogeschool Rotterdam een grote diversiteit zien. Dinsdag 19 juni was het de beurt aan Tina Rahimy, lector Sociaal werk in de superdiverse stad. In de fraaie ambiance van Arminius werd Rahimy bijgestaan door docent René Akkermans en studenten van de opleiding Social Work. Met tekst en beeld gaven zij hun visie op stedelijke inclusie en uitsluiting in 'de Schillen van het verschil'.

Frans Spierings, programmadirecteur van het Kenniscentrum Talentontwikkeling, opent de les en neemt de aanwezigen vast mee naar de superdiverse stad Rotterdam.
"De thuisstad van Tina waarin onze studenten ook hun eigen ervaringen zoeken. De stad met ruimte voor iedereen. Herkomst is niet alleen belangrijk, iedereen kan meedoen onder eigen voorwaarden. Tina is open, veelzijdig en verrassend. Ze maakt contact en weet de nuance aan te brengen. Vaak worden mensen tot karikatuur gemaakt, wat zich uit in clichétaal. Precies hetgeen waarmee Tina de strijd aangaat."

Bekijk de scrollytelling

Scroll door het verhaal van Tina Rahimy. Op de pagina van de openbare les is meer informatie te vinden.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.