Menu English

Positieve beoordeling van visitatiecommissie

20 oktober 2023

Op alle vier de standaarden heeft CoE HRTech voldoende gescoord. Dat is het oordeel van het BKO-visitatiepanel na een intensieve, leuke en toch ook spannende dag. Onderzoekseenheden van hogescholen worden iedere zes jaar beoordeeld aan de hand van het Brancheprotocol Kwaliteitszorg Onderzoek. Op 7 november jl. was CoE HRTech aan de beurt.

“Om te beginnen wil ik jullie feliciteren met een positieve uitslag”.  Zo begon Raoul van Aalst, voorzitter van het visitatiepanel met Katja Rusinovic, Menno Huijs en Titia Buising (secretaris), de terugkoppeling aan het einde van de visitatiedag. In de zaal waren zo’n veertig betrokkenen bij de visitatie aanwezig, waaronder docent-onderzoekers, lectoren, (externe) onderzoekspartners, onderwijsmanagers, docenten, vertegenwoordiging van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam en het MT van CoE HRTech. 

Vooruitlopend op het visitatierapport dat over enkele weken volgt, gaf het panel een mondelinge toelichting aan alle aanwezigen waarin sterke punten werden benoemd en een aantal aanbevelingen werden gedaan. ”Er staat veel”, aldus het panel, “zoals een goede externe reputatie en resultaten, de lectoraten, een bewonderenswaardige samenwerking met het onderwijs in projecten, de mooie locatie en een uitgebreid netwerk.” Het panel kwam tot dit oordeel op basis van de uitgebreide zelfevaluatie en de gesprekken waarbij het panel de zelfevaluatie kon toetsen. Ook kreeg het panel een rondleiding door Innovation Dock op RDM. 

Het visitatiepanel noemde naast de sterke punten een aantal aanbevelingen voor verdere ontwikkeling van het CoE HRTech. Het panel benadrukte het formuleren van ‘beleid op het gebied van diversiteit, inclusie en veiligheid specifiek voor het CoE in lijn met het beleid van de hogeschool’, 'het ontwikkelen van groeipaden voor docent-onderzoekers (in het belang van onderzoekers en 2e/3e geldstroomonderzoek)', alsmede 'versterking van de communicatie over alle mooie projecten die CoE HRTech samen met de partners uitvoert'.

Wij zien de positieve beoordeling als een bevestiging dat we op het goede pad zitten en willen de waardevolle aanbevelingen voortvarend oppakken. Wij realiseren ons dat wij daar al onze samenwerkingspartners bij nodig hebben. Net zoals wij ons zeer bewust zijn dat het halen van deze mooie score op alle standaarden is te danken aan de enorme inzet van diezelfde onderwijs- en praktijkpartners in samenwerking met alle collega’s van CoE HRTech. 

Wij kijken uit naar het definitieve visitatierapport en naar alle ontwikkelstappen die wij het komende jaar vóór en mét al deze belanghebbenden, willen vormgeven en uitvoeren.

CoE HRTech bestaat sinds 1 januari 2023 en is ontstaan door de samenvoeging van Kenniscentrum Duurzame HavenStad en RDM CoE. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen