Menu Zoeken English

Online openbare les Walter Baets

Innovation through the lens of values

Op donderdag 28 mei vindt de openbare les van Walter Baets plaats. De openbare les heeft als titel 'Innovation through the lens of values' en zal online plaatsvinden via livestream.

Heb je er ooit bij stilgestaan welke waarde je, als bedrijf, toevoegt aan de maatschappij? De huidige crisis is misschien wel een moment om je dat af te vragen. Als je morgen failliet bent, wat mist de maatschappij dan? En als de maatschappij niets mist, waarom besta je dan om te beginnen?

Values based leadership

Het bedrijfsleven is een geweldige creatieve kracht voor impactvolle transformatie. Maar dat is een keuze, geen natuurwet. Om die keuze gaat het bij values based leadership. Values based leadership droomt groot en betekenisvol. Het is gedreven door bijdrage en niet door controle. Het heeft aandacht voor het hele systeem. Het is gebaseerd op cooperatie en innovatie en dit voor de gemeenschap (ik ben, want ik hoor bij een community: “Ubuntu”). Het verlegt de focus van ‘ik’, naar ‘wij’, persoonlijk en op bedrijfsniveau. Het heeft een lange termijnvisie, en is daardoor gericht op duurzaam en verantwoordelijk.

Met Feike Sybesma’s woorden: hoe kan je jezelf of je bedrijf succesvol noemen in een wereld die faalt? Of Ghandi’s uitnodiging zelf de verandering te zijn die we zouden willen zien. Dit zal het ‘gelaat van business veranderen’. Hoe doe je dat als ondernemer? Je kan iemand niet onderwijzen hoe een goed professioneel voetballer te worden; dat doe je door te oefenen (en een beetje aanleg helpt ook).

Living lab

Dat is ook zo bij Values Based Leadership. We moeten een omgeving creëren met bedrijven, overheid, studenten, docenten en onderzoekers, waarin we innovatie, al doende leren en zinvol onderzoek samenbrengen. Zo’n ecosysteem of Living Lab helpt de collectieve intelligentie van alle partijen te activeren. Zo organiseren we de next university, geven we onze studenten de skills mee voor de next society, en ondersteunen we bedrijven in hun weg door de next economy.

Volg de openbare les via livestream

Details

Datum Donderdag 28 mei 2020
Tijd 13.30 uur - 14.30 uur
Online 'inloop' vanaf 13.15 uur.
Voor wie De openbare les is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. 
Livestream De livestream van de openbare les is hier te zien.
Naar de livestream 
Meer informatie Meer informatie vind je op de eventwebsite

Prof. Dr. Walter Baets 

Prof. Dr. Walter Baets is lector Values Based Leadership bij Kenniscentrum Business Innovation. 

Meer over Walter Baets

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen