Menu Zoeken English

Webinar Ecasa

Case studies voor leren en innoveren

Bedrijven worden vaak geconfronteerd met complexe vraagstukken. Door middel van case studies krijgen studenten inzicht in dergelijke praktijksituaties en leren hiervoor om onder druk en vanuit meerdere invalshoeken oplossingen te bedenken. Tegelijkertijd zijn cases ook voor een bedrijf een middel om te reflecteren en te innoveren. Tijdens dit webinar vertellen wij meer over de effectiviteit van case studies voor leren en innoveren.

Uw bedrijf wordt ongetwijfeld geconfronteerd met veel vraagstukken. Onderwerpen waarover u vroeger uw gedachten eens kon laten gaan of een onderzoek aan kon wijden. Maar de thematiek is complexer en vraagt sneller om antwoord. Studenten leren met deze situatie om te gaan. Voor hen zijn case studies een goed middel om onder druk en vanuit meerdere invalshoeken te leren. Tegelijkertijd zijn cases ook voor een bedrijf zelf een middel om te reflecteren en te innoveren.  

Doel project ECASA

Het doel van het project  European CAse Study Alliance (ECASA) is meer bedrijven uit de regio Rotterdam door middel van de case-methodiek vooruit te helpen met hun vraagstukken. Veel vraagstukken bij een bedrijf lenen zicht uitstekend voor een case. Het is niet enkel interessant onderwijsmateriaal, maar het levert het bedrijf ook nieuwe inzichten op en het profileert uw bedrijf naar studenten.

Webinar

In het kader van de European CAse Study Alliance (ECASA) organiseren wij een online seminar op 12 maart van 9.30 tot 10.30 uur. Tijdens het webinar krijgt u meer te horen over de effectiviteit van case studies voor leren en innoveren. We gaan in op de case-methodiek en presenteren enkele voorbeelden van samenwerkingen met bedrijven.  

Details

Voor wie: bedrijven
Datum: 12 maart
Tijd: 09.30 tot 10.30 uur
Locatie: online via Teams

Aanmelden

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vindt u hier:

Aanmelden

Subsidie

Samen met Fachhochschule Dortmund (Duitsland), Kaunas Technical University (Litouwen) en Technical University Dublin (Ierland) is er een Erasmus+ subsidie verkregen voor het onderzoek. 

Meer over het project

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen