Menu Zoeken English

Symposium: Kleur bekennen bij de implementatie van de STIP-Methode

Donderdag 10 februari 2022

Tijdens dit symposium bespreken we de eindresultaten van ons onderzoek, met name de belemmerende en bevorderende factoren van de implementatie van de STIP-Methode: de gepersonaliseerde STapsgewijze Integrale preventie en behandeling van Probleemgedrag bij mensen met dementie.

Deze complete aanpak van probleemgedrag is ontwikkeld volgens de Richtlijn Probleemgedrag van Verenso/NIP (2018). De STIP-Methode is een combinatie van reeds bewezen effectieve aanpakken (IRR, STA OP!, Grip op Probleemgedrag). Gedurende twee jaar is de STIP-Methode d.m.v. participatie-actie onderzoek in twee verpleeghuizen geïmplementeerd, ondersteund door de webapplicatie BPSD Care, die speciaal hiervoor aangepast is en reeds gebruikt wordt in Zweden, Japan en Denemarken.

We beantwoorden tijdens het symposium vier vraagstellingen:
1. Wat houdt de STIP-Methode in en wat is de opzet van het onderzoek op hoofdlijnen?
2. Welke belemmerende en bevorderende factoren ervaren mantelzorgers, zorgprofessionals, inhoudelijk managers en bestuurders bij de implementatie van de STIP-Methode?
3. Wat is de impact van de STIP-Methode op probleemgedrag?
4. Wat betekenen de bevindingen voor implementatie van de STIP-Methode in andere verpleeghuizen en in de eerste lijn?

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen