Menu Zoeken English

Online meeting voor (aanstaande) ouders

26 september 2022

Een online meeting met als thema ‘duurzame gezinsgerichte geboortezorg’. Welk beeld hebben (aanstaande) ouders bij dit thema en wat moeten we als lectoraat Verloskunde en Geboortezorg van Hogeschool Rotterdam niet vergeten in ons onderzoek én onderwijs aan studenten?

Het Lectoraat Verloskunde en Geboortezorg van Hogeschool Rotterdam wil graag samen met jullie als (aanstaande) ouders het onderwijs aan toekomstige zorgprofessionals en ook de kennis en de tools die we ontwikkelen verbeteren. Hiervoor organiseren we webinars specifiek gericht op het (aanstaande) ouderschap en gaan we met ouders in gesprek tijdens interactieve (online) meetings.

Op maandag 26 september a.s. organiseren we een online meeting met als thema 'duurzame gezinsgerichte geboortezorg'. Welk beeld hebben jullie als (aanstaande) ouders bij dit thema en wat moeten we als lectoraat niet vergeten in ons onderzoek én onderwijs aan studenten.

Ben jij een (aanstaande) ouder en wil je hierover graag met ons meedenken? Dan nodigen we je hierbij van harte uit om deel te nemen aan deze online meeting.

Programma

14:55 uur Digitale inloop
15:00 uur  Welkom en introductie, Hanneke Torij,
lector Verloskunde en Geboortezorg bij Hogeschool Rotterdam
15:05 uur  Korte kennismaking, aanwezige ouders en vertegenwoordigers lectoraat
15:15 uur  'Wat wordt verstaan onder gezinsgerichte geboortezorg',
Elke Slagt-Tichelman, docent-onderzoeker, verloskundige
en expert op het gebied van moeder-kindbinding, geeft
een toelichting op het thema.
15:20 uur Interactieve sessie over het thema gezinsgerichte geboortezorg
15:50 uur  Korte pauze
15:55 uur 'Wat wordt verstaan onder duurzame zorg', Elke Slagt-Tichelman
geeft verschillende betekenissen van duurzaamheid binnen
de gezondheidszorg weer.
16:00 uur  Interactieve sessie over het thema duurzame zorg binnen
het ouderschap / de gezondheidszorg
16:30 uur  Inventarisatie onderzoeksonderwerpen: Welke onderwerpen
vinden (aanstaande) ouders vanuit hun eigen ervaring
zo belangrijk dat we hier een Verloskunde student onderzoek naar kunnen laten doen?
16:50 uur  Afsluiting
17:00 uur Einde


Tijdens de meeting zullen we je ook informeren over het ouderpanel dat verbonden is aan het lectoraat Verloskunde & Geboortezorg. Wat is het en hoe kun je hierbij aansluiten onder het motto ‘laat je horen en denk mee’.

Praktische informatie

Datum 26 september 2022
Tijd 15:00 - 17:00 uur
Locatie Online via Teams

 

Aanmelden kan t/m donderdag 22 september. Na aanmelding ontvang je uiterlijk vrijdag 23 september de link naar de online meeting. 

Waarom het thema duurzame gezinsgerichte geboortezorg?

Er is in de Nederlandse geboortezorg steeds meer aandacht voor het (aanstaande) gezin en er zijn steeds meer initiatieven om (aanstaande) ouders samen te betrekken. Het is belangrijk om breder te kijken dan alleen naar moeder en kind. Naast moeder-kindbinding en het welzijn van de moeder is het belangrijk om ook de vader-kindbinding / partner-kindbinding en het welzijn van de partner een vaste plek te geven binnen opleidingen en onderzoek.

Het thema 'duurzaamheid' is steeds prominenter aanwezig in het dagelijks leven, zo ook op het gebied van verloskunde en geboortezorg. Welke afwegingen maken (aanstaande) families op het gebied van duurzaam ouderschap? Zijn er nieuwe keuzes nodig? Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van medische wegwerpartikelen, kringloopspullen, microplastics, bestrijdingsmiddelen, luiers en speelgoed. Ook dit komt aan bod tijdens de meeting.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen