Menu
  English

  Masterclass CSRD in het mkb

  CSRD-rapportage: een zegen of een vloek?

  Op 18 juni 2024 organiseren Gemeente Schiedam en het Kenniscentrum Business Innovatie een bijeenkomst voor mkb’ers over de CSRD-rapportage.

  Het is een interactieve sessie waarin we samen verkennen hoe jij als ondernemer tegen de CSRD rapportage aankijkt. Is dit een verplichting of juist ook een trigger voor u om duurzamer te gaan ondernemen? Tevens bespreken we waar je nu staat en wat jij denkt nodig te hebben om te voldoen aan de CSRD rapportage eisen.

  De workshop zal plaatsvinden in het Living Lab Schedistrict, Van Heekstaat 15, 3125 BN Schiedam en duurt van 16:00 tot 20:00 uur. Wij zorgen voor een lichte maaltijd zodat je zowel fysiek áls mentaal aangesterkt na de file naar huis kunt.

  Het programma ziet er als volgt uit.

  • 16.00 - 16.15 - Inloop
  • 16.15 - 16.30 - Introductie
  • 16:30 - 17:30 - Sessie 1: DMA
  • 17:30 - 17:45 - Pauze
  • 17:45 - 18:45 - Sessie 2: CSRD - Planet & People maar ook Profit
  • 18:45 - 19:00 - Wrap-Up
  • 19:00 - 20:00 - (netwerk)borrel & diner

  In het eerste deel (sessie 1) nemen CSRD-specialisten van Ernst & Young je mee in de wereld van de dubbele materialiteitsanalyse. De DMA vormt een centraal onderdeel binnen de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de toepassing van de European Sustainability Reporting Standards (ESRS).

  In het tweede deel van de workshop willen we ons richten op het spanningsveld tussen de CSRD-verplichting op de korte termijn en het transformeren naar een onderneming die niet alleen kijkt naar ‘profit’, maar ook naar ‘people’ en ‘planet’ en duurzaam ondernemen echt onderdeel van haar visie en ondernemen maakt. Wat zie je daarbij als grootste uitdagingen en hoe zou in stappen naar een gewenste toekomst kunnen gaan werken om duurzamer te gaan ondernemen?

  Het tweede gedeelte van deze bijeenkomst wordt geleid door het Kenniscentrum Business Innovation. Dit onder leiding van Maaike Lyckama (lector finance & business innovation van het Kenniscentrum Business Innovation) en Albert Gast (senior researcher bij het Kenniscentrum Business Innovation en zelfstandig ondernemer).

   AANMELDEN 

  We willen ook een community opzetten voor mkb’ers over CSRD. Indien je interesse hebt om daaraan deel te nemen kun je dat aangeven bij de aanmelding voor dit event.