Menu Zoeken English

Inspiratiebijeenkomst: Waarde gedreven werken in een bureaucratische omgeving

9 december 2019

Het kenniscafé is dé plek waarin de Werkplaats verschillende perspectieven en kennisbronnen samenbrengt en we gezamenlijk zoeken naar oplossingsrichtingen in het sociaal domein.

Om te kunnen groeien, heb je ruimte nodig. Hoe kunnen (zorg)organisaties die ruimte blijven creëren voor hun cliënten en eigen medewerkers binnen alle nieuwe kaders van de decentralisatie? We delen tijdens deze Inspiratiebijeenkomst op 9 december een voorbeeld uit de regio waarbij dat gelukt is.
Hoe kunnen organisaties de eigen waarden centraal stellen en vasthouden binnen de structuren die verschillende gemeenten vanuit hun (nieuwe) verantwoordelijkheid hebben opgelegd? Het Centrum voor Dienstverlening (CVD) zocht naar een manier om de methodiek Krachtwerk ruimte te geven binnen de registratie- en verantwoordingstructuur van de gemeente. Op innovatieve wijze is men erin geslaagd om krachtgericht te blijven werken, de werkdruk te verlagen én vanuit eigen waarden binnen de resultaatgerichte structuur van de gemeente Rotterdam te kunnen werken.

Op 9 december vertellen Inge Boogaard (trainer Krachtwerk010), Mo (ervaringsdeskundige), Astrid Kraan (staf/management CVD) en Liselore van Ooijen (beleidsadviseur Wmo Rotterdam) vanuit hun eigen expertise en ervaring hun verhaal.

Vervolgens gebruiken we de tijd interactief om vanuit de verschillende aanwezige perspectieven (cliënten, zorg en beleid professionals, docenten en studenten) meer te weten te komen hoe een ieder met deze uitdaging in zijn of haar eigen praktijk omgaat. Zo kunnen we elkaar inspireren met goede praktijken en elkaar helpen om verder te komen.

Afrondend bespreken we met Pascal Collard, werkzaam als onderzoeker bij de onderzoeksafdeling van de gemeente Rotterdam (OBI) hoe de input meegenomen kan worden in een onderzoek naar waardevolle zorg in Rotterdam.

Praktische informatie: 

Datum 

Maandag 9 december 2019

Tijd

15.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur) 

Locatie

Symposiumzaal, Hogeschool Rotterdam 

Adres

Museumpark 40, 3015 CX Rotterdam - Routebeschrijving

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen