Menu Zoeken English

Kenniscafé: Intergenerationele overdracht in de (wijk)praktijk

12december 2019

Het kenniscafé is dé plek waarin de Werkplaats verschillende perspectieven en kennisbronnen samenbrengt en we gezamenlijk zoeken naar oplossingsrichtingen in het sociaal domein.

Hoe kunnen we als sociaal professionals intergenerationele problemen nog beter signaleren? Het belang van het (h)erkennen van intergenerationele overdracht is groot bij zogenaamde heraanmelders. De bewustwording hiervan kan de start voor gedragsverandering zijn.
Op welke effectieve wijze kun je met een gezin in gesprek gaan over dit soort zaken? Hoe kun je als professional zien wat een overlevingsstrategie is geworden en hoe ouders positieve vaardigheden aan hun kinderen doorgeven?

De Werkplaats heeft het afgelopen jaar bij enkele wijkteams in Rotterdam naar boven gehaald hoe zij kennis over intergenerationele overdracht gebruiken en welke voordelen dit in het hulptraject kan bieden.

In dit Kenniscafé delen we ervaringen, kennis, goede voorbeelden en resultaten uit praktijkonderzoek van o.a. Prins Alexander. Samen met wijkteammedewerkers van het wijkteam het Lage Land en docent-onderzoeker Erfan Pourmohammadi wisselen we op interactieve wijze interventies uit om tot een (prototype) ‘signaleringssysteem’ voor intergenerationele overdracht te komen. Met elkaar weten we tenslotte al heel veel. Zo kan alertheid op intergenerationele overdracht een bewust onderdeel van het professioneel handelen worden.

Praktische informatie: 

Datum 

Donderdag 12 december 2019

Tijd

15.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur) 

Locatie

Symposiumzaal, Hogeschool Rotterdam 

Adres

Museumpark 40, 3015 CX Rotterdam - Routebeschrijving

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen