Menu Zoeken English

Symposium hoger onderwijs: Nieuwe richtingen na de pandemie?

15 januari 2021

Het Nationaal Regieorgaan Onderzoek organiseert op 15 januari 2021 een online symposium. Verschillende experts gaan aan de hand van 6 thema’s met elkaar in gesprek over hun visie op het hoger onderwijs ná corona. Fleur prinsen, lector Digitale Didactiek is een van de zes experts!

Tijdens het symposium presenteren experts  hun visie op de toekomst van het hoger onderwijs. Zij doen dit op basis van ervaringsverhalen uit de praktijk én kennis uit wetenschappelijk onderzoek. Zo brengen we deze twee elementen samen waarmee docenten, bestuurders en beleidsmedewerkers verder kunnen, ook na de pandemie.

Zes thema's

In het symposium komen zes thema’s aan bod. Voor elk thema komen drie à vier experts bij elkaar om hierover in gesprek te gaan. Voorafgaand aan het symposium schrijven zij ieder een essay met hun wetenschappelijk onderbouwde visie voor de richting van het hoger onderwijs op het thema. De expertise van de sprekers sluit inhoudelijk op elkaar aan, maar de invalshoek is anders. Tijdens het symposium komen deze invalshoeken samen in een discussie waar bezoekers ook aan kunnen deelnemen. De essays worden vóór het symposium online gepubliceerd. De opbrengsten van het symposium zullen een plek krijgen op het nieuwe knooppunt Hoger Onderwijs.

Dit zijn de zes thema's:

  1. Toegankelijkheid van het hoger onderwijs,
  2. Community-vorming in een blended leeromgeving,
  3. Digitale didaktiek: ontwerpen van blended onderwijs,
  4. Opleiden voor een veranderende arbeidsmarkt,
  5. Toetsen op afstand en monitoren van de studievoortgang, en
  6. Veranderen van onderwijsorganisatie(s).

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen