Menu Zoeken English

Kick-off Platform Servitization

Startbijeenkomst

Op donderdag 22 april 2021 gaat het Platform Servitization van start met een informele kick-off. Tijdens deze startbijeenkomst wordt een korte toelichting gegeven op het onderwerp smart servitization en wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden van product gerelateerde diensten voor uw bedrijf.

Het Platform Servitization wil bedrijven bijeen brengen die graag meer willen weten
over servitization. Van oriëntatie op het thema tot exploitatie van een op servitization
gericht businessmodel.

Tijdens deze online startbijeenkomst wordt een korte toelichting gegeven op het onderwerp smart servitization: daarin worden de mogelijkheden van expontentiële digitale technologie gekoppeld aan de verschillende stappen in het servitization groeimodel. Tevens inventariseren we welke onderwerpen binnen het thema servitization bijzondere belangstelling verdienen zodat wij in volgende bijeenkomsten daar gericht een programma voor kunnen samenstellen.

Wat is servitization?

Steeds meer bedrijven in de maakindustrie ontdekken dat hun klanten naast de geleverde machines en apparaten ook behoefte hebben aan verschillende vormen van aan het product gerelateerde dienstverlening. Vaak in de vorm van onderhoud, maar steeds vaker ook in de vorm van ondersteuning bij het gebruik van het product. Dit toevoegen van diensten aan het (fysieke) product (het creëren van product-dienst combinaties) wordt ook wel servitization genoemd.

Om bedrijven te ondersteunen bij het verkennen van de mogelijkheden van servitization heeft Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam samen met HI, FME, Koninklijke Metaalunie en SMITZH een platform opgericht waar samen met het bedrijfsleven kennis wordt gedeeld en ervaringen worden uitgewisseld.

Agenda

  • 12:00 - 12:05 - Welkom 
  • 12:05 - 12:15 - Deelnemers stellen zich kort voor
  • 12:15 - 12:30 - Smart Servitization: de kansen van digitale technologie
  • 12:30 - 12:55 - Brainstorm: topics of interest - samenstellen top 5
  • 12:55 - 13:00 - Warp-Up en afronding: tot de volgende keer!

Aanmelden 

Wilt u de mogelijkheden van product gerelateerde diensten voor uw bedrijf onderzoeken of meer weten over Servitization, meld u dan aan voor deze sessie.

Aanmelden 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen