Menu
Zoeken English

Winnaars Bachelor Award en Overtref Jezelf Beurs

Prijzen uitgereikt tijdens opening hogeschooljaar
06 september 2018

Steven Boonstra (student Automotive Engineering) sleept de Bachelor Award 2018 in de wacht. Dit jaar bemachtigt Marijn van der Ploeg (student Audiovisueel Ontwerpen aan WdKA) de Overtref Jezelf Beurs.

Coert Beerman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Hogeschool Rotterdam, reikte de cheque van € 3.000 voor de winnaar uit, die door middel van live voting onder de aanwezige toeschouwers tijdens de jaaropening van de hogeschool werd gekozen. Angelien Sanderman, voorzitter van de jury en scheidend CvB-lid, reikte de Overtref Jezelf Beurs uit van € 5.000,-.

Winnaar: 'Active e-Trailer' van Steven Boonstra, Opleiding Automotive Engineering

Steven heeft onderzoek verricht naar het nieuwe mobiliteitsconcept: de Active e-Trailer. Het concept richt zich op een nieuw schoon, zuinig en stil transportmiddel voor de haven. Met deze trailer, die in principe achter iedere vrachtwagen kan functioneren, wordt meer dan 50% dieselbrandstof bespaard. De combinatie kan bij een volle batterijlading de laatste kilometers in een stad emissieloos rijden. De Active e-Trailer is dus een prima duurzame tussenoplossing zolang nog niet alle vrachtwagens elektrisch zijn.

Tweede prijs: 'Verborgen Vrouwen' van Lemar Zedran, Opleiding Social Work

Lemar Zadran, geboren in Afghanistan, heeft onderzoek verricht voor Radar Antidiscriminatie/IDEM naar 'verborgen vrouwen' in Rotterdam Delfshaven. Haar onderzoek levert niet alleen achterliggende motieven op van waarom vrouwen verborgen zijn (een geïsoleerd bestaan leiden) maar ook hoe hulpverleners en andere sleutelorganisaties een belangrijke rol kunnen spelen bij het maatschappelijk betrekken van deze vrouwen. Het is Lemar gelukt om een 'zwijgende groep' vrouwen, waarvan er meer in Rotterdam zijn dan menigeen denkt, op de agenda te zetten. Als nieuwkomer in Nederland laat zij bovendien zien dat een hbo-opleiding haalbaar is.
Met de tweede prijs ontving Lemar Zadran een cheque van € 1.500,-

Derde prijs: 'Verbeteringen rekenonderwijs' van Tessa Nicolaas, Opleiding Pabo

Tessa heeft meerdere projecten gedaan op het gebied van het rekenonderwijs. Zij heeft praktijkgericht onderzoek uitgevoerd waarin ze relevante en toonaangevende literatuur heeft gebruikt en kritisch heeft vergeleken met onderzoeksresultaten. Bij basisschool OBS West heeft zij de vermoedelijke oorzaak van het zwakke rekenen in groep 4 in kaart gebracht en concrete handvatten geschreven waar de school mee verder kan (en gaat), inclusief voorzetten voor vervolgonderzoek in de groepen 3 en 5. Tijdens de stage van de minor Rekenen op een primary school in Namibië heeft Tessa gedurende twee maanden alle rekenlessen verzorgd in verschillende groepen in het Engels en Afrikaans.
Als winnaar van de derde prijs ontving Tessa Nicolaas een cheque van € 1.000,-

Meer over de Bachelor Award

De Bachelor Award is bedoeld om zichtbaarheid te creëren voor het bacheloronderwijs, de kern van het bestaan van Hogeschool Rotterdam. Met deze prijs zet de hogeschool jaarlijks studenten die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd in het zonnetje. De winnaar wordt door middel van live voting gekozen tijdens de jaaropening van Hogeschool Rotterdam.

Voor de award worden vanuit de instituten voordrachten gedaan. Een jury, bestaande uit een docent, een student, een onderzoeker en een vertegenwoordiger van het beroepenveld, kiest uit alle voordrachten drie genomineerden. Van de genomineerden worden korte filmpjes vertoond tijdens de jaaropening zodat het aanwezige publiek een keuze kan maken.

Marijn van der Ploeg wint Overtref Jezelf Beurs 2018

Dit jaar heeft Marijn van der Ploeg (student Audiovisueel Ontwerpen aan WdKA) de Overtref Jezelf Beurs bemachtigd. Zij krijgt de beurs om een documentaire te realiseren over een Syrische vluchteling die na een reis van duizenden kilometers hier in Nederland twee vrienden van zijn middelbare school ontmoet. Nu moeten ze nadenken over een toekomst in Nederland. Marijn wil in haar film laten zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal met je gebeurt als vluchteling.

De beurs is tijdens de jaaropening van Hogeschool Rotterdam uitgereikt door Angelien Sanderman, voorzitter van de jury. Een van haar laatste verrichtingen als scheidend CvB-lid. Voor deze beurs ter waarde van € 5.000,- komen studenten met bijzondere toekomstplannen in aanmerking. De Overtref Jezelf Beurs financiert een project waarmee zij zich verder kunnen ontwikkelen. Een jury beslist wie de beurs ontvangt.

Marijn van der Ploeg ontvangt uit handen van Angelien Sanderman de Overtref Jezelf Beurs 2018.

Steven Boonstra ontvangt de cheque van de Bachelor Award 2018 van Coert Beerman.

 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen