Menu
Zoeken English

Shipping & Transport, de nieuwe master van Hogeschool Rotterdam

15 april 2021

Hogeschool Rotterdam biedt vanaf september de master ‘Shipping & Transport’ aan. Deze opleiding bestond sinds 2007 in onbekostigde vorm onder de vlag van de STC-Group. De master is overgedragen aan de hogeschool en zal worden uitgevoerd binnen Rotterdam Mainport Institute, het samenwerkingsverband tussen Hogeschool Rotterdam en STC-Group. De master verandert in een bekostigde variant en wordt daarmee nóg aantrekkelijker voor studenten.

Studenten krijgen inzicht in de wereldwijde maritieme supply chain, verdiepen hun kennis rond alle aspecten van de zeevaart en logistiek, en leren hoe je onderzoek kunt doen en de resultaten in de praktijk kunt gebruiken. En dat in Rotterdam, de grootste haven van Europa en dus dé ideale omgeving om hun kennis te vergroten op het gebied van scheepvaart en transport.

De maritieme en haven-logistieke sector verandert voortdurend, weet Frits Gronsveld als geen ander. Het CvB-lid van de STC-Group: “Met deze master kunnen studenten zich optimaal voorbereiden op de laatste ontwikkelingen in dit domein. De opleiding is volledig in het Engels, dus de internationale wereld ligt voor hem of haar volledig open.”

Bedrijfsleven

De master Shipping & Transport is niet alleen interessant voor studenten. Ook het bedrijfsleven spint er garen bij. “De opleiding draagt bij aan de innovatie in de sector en de afstudeeropdrachten van de studenten zorgen voor een hogere productiviteit bij de bedrijven”, zegt Frits Gronsveld. “En dankzij onderzoeken neemt de kennis over de sectoren alsmaar toe.”

Bestuursvoorzitter Ron Bormans van Hogeschool Rotterdam is daarom erg tevreden dat de master vanaf september wordt aangeboden door de hogeschool.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de webpagina van de master Shipping & Transport.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen