Menu English

Smart & Social Fest

Hét nieuwe kennisevent over de digitale transitie in Rotterdam
07 juni 2023

Hogeschool Rotterdam leidt studenten op tot professionals die bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Professionals die over de benodigde kennis, vaardigheden en mindset beschikken om zich in te zetten voor de maatschappelijke opgaven van vandaag en morgen. Eén van de opgave is de digitale transitie en de impact hiervan op onze samenleving.

Vrijdag 21 april openden Hogeschool Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Bibliotheek Rotterdam en Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie op Zuid haar deuren om stil te staan bij de vraag: wat kan jíj doen om de verantwoordelijkheid te pakken om technologische innovaties te bedenken en te ontwikkelen die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand wordt uitgesloten?

Het was een dag vol kennisdeling, workshops, dialogen en ervaren. Voor zowel studenten, docenten, onderzoekers, beleidsmakers als (sociale) ondernemers. Voor iedereen was er wat te halen en te beleven. Zo kon je:

  • luisteren naar inspirerende lezingen over de ontwikkelingen rondom digitale innovatie en de impact op de maatschappij; 
  • meewandelen met een wijkrobot of er juist zelf eentje bouwen;
  • meepraten over de toekomst van de (Rotterdamse) metaverse en de ril van de drones in de stad;
  • meeschrijven aan de wetten voor een inclusieve, rechtvaardige en welvarende toekomst met AI;
  • in gesprek met een digital human;
  • meepraten tijdens een interactieve theatervoorstelling over digitale inclusie.

Genoeg stof tot nadenken en volop nieuwe inzichten om in de dagelijkse praktijk mee aan de slag te gaan.

Meer weten en leren over hoe we als hogeschool, samen met praktijkpartners, bezig zijn met de digitale transitie in Rotterdam? Kom dan naar de tweede editie van het Smart & Social Fest op vrijdag 19 april 2024. Of neem contact op met Peter van Waart of Mirjam den Boer (Themacoördinatoren Slimme en Sociale stad).

Bekijk hier het sfeerverslag >

Bekijk hier de aftermovie (LinkedIn) >

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen