Menu Zoeken English

Workshops studiekeuze

Zowel voor ouders als voor leerlingen
18 november 2016

De hogeschool biedt voor zowel ouders als leerlingen specifieke studiekeuze workshops aan. Bij de workshop ‘Hulp bij studiekeuze’ voor ouders worden concrete handvatten gegeven voor de begeleiding van het keuzeproces van hun zoon of dochter. Aankomend studenten die vast lopen in het studiekeuzeproces worden bij de workshop ‘Kiezen’ snel op weg geholpen.

Workshop 'Hulp bij studiekeuze' voor ouders

(On)bewust spelen ouders een belangrijke rol in het studiekeuzeproces van hun zoon of dochter. De workshop ‘Hulp bij studiekeuze’ voor ouders biedt handvatten voor de begeleiding van het keuzeproces. In de workshop wordt aandacht besteed aan:

  • informatie over het studiekeuzeproces en de fases hierin
  • activiteiten die je per fase kunt ondernemen om informatie te verzamelen en de mogelijkheden te onderzoeken
  • aandacht voor de factoren die van invloed zijn op het keuzeproces
  • waar je welke informatie kunt vinden

Aanmelden voor de workshop ‘Hulp bij studiekeuze’ voor ouders kan via: hr.nl/agenda

Workshop 'Kiezen' voor aankomend studenten

Workshop Kiezen is bedoeld voor iedereen die een studie wil kiezen in het hoger beroepsonderwijs en snel op weg geholpen wil worden in het studiekeuzeproces. Deze quick start geeft handvatten om verder zelf aan de slag te gaan.

Tijdens de workshop gaan de deelnemers op zoek naar (nieuwe) opleidingen die passen bij de interesses. Samen met de studiekeuzebegeleider komen de interesses in beeld: activiteiten, onderwerpen, sectoren en beroepen. Vervolgens wordt met behulp van studiegidsen en zoekmachines op internet naar alle in Nederland bijpassende opleidingen gezocht. Daarnaast worden tips gegeven voor het verder verdiepen in een opleiding. Na de workshop ligt er een actieplan om verder aan de slag te gaan.

Kijk voor ons aanbod op: hr.nl/studiekeuzebegeleiding

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen