Menu Zoeken English

Studiekeuzecheck op locatie

Voor Caribische studenten digitaal
20 juni 2018

Om aspirant studenten gelegenheid te geven zich goed voor te bereiden op hun studie aan de hogeschool bieden wij voor aanvang van de studie een studiekeuzecheck aan.

De studiekeuzecheck bestaat uit een digitale test, die thuis gemaakt kan worden, gevolgd door een gesprek. Zoals je wellicht weet organiseren wij dit voor Caribische studenten in de vorm van een digitale studiekeuzecheck en skypegesprek voordat zij naar Nederland vertrekken. 

Hogeschool Rotterdam zorgt ervoor dat er tijdens de gesprekken op Aruba en CuraƧao een medewerker van de hogeschool aanwezig is om alles ter plaatse te coƶrdineren en eventuele vragen van aspirant studenten te beantwoorden. Op de eilanden waarvan wij minder studenten ontvangen hebben wij in goed overleg met de scholen en/of onderwijsorganisaties de skypegesprekken kunnen organiseren. 

De studiekeuzecheck is verplicht dat betekent dat wanneer een aspirant student tot twee keer toe geen gehoor geeft aan de uitnodiging om de test te maken en/of deel te nemen aan het skypegesprek, de opleiding de student kan weigeren. Aspirant studenten die zich later hebben aangemeld en nog geen skypegesprek hebben gehad krijgen na aankomst in Nederland een gesprek bij de opleiding. 

De studiekeuzecheck wordt aangeboden in twee rondes. Dit jaar hebben in totaal 122 aspirant studenten deelgenomen aan de gesprekken. 

Wij willen alle deelnemende scholen en organisaties heel hartelijk bedanken voor hun medewerking en het beschikbaar stellen van ruimtes en middelen!

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen