Menu Zoeken English

Ouderactiviteitenkalender

Een overzicht in één oogopslag
17 november 2017

Op de ouderactiviteitenkalender kun je in één oogopslag zien welke informatiebijeenkomsten er voor ouders van toekomstige studenten worden georganiseerd door Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam. Op de websites van de hogescholen kun je terecht voor meer informatie en om je aan te melden voor een activiteit.

Voorlichting voor ouders op de open dagen/avonden (beide hogescholen)

Een opleiding in het hbo volgen is een grote stap. Als ouder heb je een belangrijke rol binnen het studiekeuzeproces van je kind. Daarnaast ben je waarschijnlijk wel benieuwd wat je kind allemaal te wachten staat op het hbo. 

Tijdens de bijeenkomst krijg je handvatten over hoe je met je kind het gesprek aan kunt gaan en welke mogelijkheden er zijn om te oriĆ«nteren. Ook ontvang je informatie over het aanmeldproces voor een opleiding en de verschillen tussen het voortgezet onderwijs en het hbo. 

Workshop 'Hulp bij studiekeuze' voor ouders (alleen Hogeschool Rotterdam)

Hoe kiest je kind een studie die bij hem of haar past? Welke belangrijke rol speel je als ouder/verzorger in het studiekeuzeproces van je kind? 
Uitgebreid gaan we in groepsverband aan de slag om te kijken welke activiteiten je per fase met je kind kunt ondernemen om informatie te verzamelen en de mogelijkheden te onderzoeken. 

Tijdens ouderactiviteiten wordt geen inhoudelijke voorlichting gegeven over de opleidingen. 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen