Menu Zoeken English

'Het beste financiële hbo-team van Nederland'

18 mei 2017

Op 11 mei vond bij de Hanzehogeschool in Groningen voor de achtste keer de strijd om de 'hbo Talentenprijs' plaats. 26 teams van 17 hogescholen, overigens ook een aantal uit Vlaanderen, streden om de titel 'Het beste financiële hbo-team van Nederland'.

De teams werden verdeeld over vijf poules, die elk een reële financiële casus voorgelegd kregen van zes bedrijven. In slechts enkele uren moesten de teams komen met een oplossing van het voorgelegde probleem en hierover schriftelijk rapporteren aan de opdrachtgever. De winnaars van iedere poule streden tenslotte om de titel door hun oplossingen te pitchen en verdedigen voor een jury van vakmensen van de betrokken bedrijven, waaronder cateraar Eurest en Meeus Verzekeringen.

Twee IFM-teams 

Het instituut voor Financieel Management van Hogeschool Rotterdam was vertegenwoordigd met twee teams, een ervaren team van derde- en vierdejaars van de opleidingen Accountancy en Bedrijfseconomie en een 'rookie' team van tweedejaars uit het honoursprogramma, van dezelfde opleidingen en daarnaast ook de opleiding Financial Services Management. 

Docenten Miranda Jansson en Astrid Smit moesten de teams naar de finale loodsen. Ook voor hen een uitdaging, want het was voor de eerste keer dat zij een dergelijke begeleiding op zich namen. Een taak die ze met goed resultaat volbrachten, want beide teams bereikten de finale, wat vooral voor het 'rookie' team een uitstekende prestatie was, de meeste concurrerende teams bestonden namelijk uit derde- en vierdejaars. Uiteindelijk bleek de pitch van het ervaren IFM-team goed voor de titel, die al eerder werd gewonnen door IFM.

Het winnende team bestond uit Jill Klein (Accountancy), Emma Cuperus, Eva Vredenberg, Nadia el Camouchi, Sanza Koiter en Fidan Morina (allen Bedrijfseconomie) 

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.