De Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Albeda en enkele wetenschappers vanuit het Erasmus Medisch Centrum gaan samenwerken om meer ruimte te maken voor fysiek onderwijs, dat nu door de coronacrisis sterk beperkt is. Met deze pilot is er een gezamenlijk belang voor de Rotterdamse studenten, docenten en instituten om weer meer naar het fysieke onderwijs toe te leven.
Bijdrage leveren
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is nauw betrokken en steunt de onderwijsinstellingen met dit initiatief. Nu de pilot definitief doorgang kan vinden, is er een overkoepelende projectleider nodig. Paul Goossens is blij dat hij die rol op zich mag nemen. “Ik vind het mooi om op die manier bij te dragen aan de mogelijkheid meer fysiek onderwijs aan te bieden aan studenten. Het is een complex onderwerp en ik verheug me op de uitdaging alles dusdanig aan elkaar te knopen dat de pilot het gewenste resultaat oplevert.”
De pilot van de drie Rotterdamse onderwijsinstellingen is onderdeel van een landelijk project, waarbij verschillende pilots worden gehouden die allemaal antwoord moeten geven op dezelfde vraag: welke instrumenten hebben we om op een veilige manier meer fysiek onderwijs aan te bieden?
Betrouwbaarheid
De Rotterdamse pilot zet in op de thuistest. Paul: “We gaan onder meer onderzoeken hoe die betrouwbaar inzetbaar zijn en hoe studenten met die manier van testen omgaan. Uiteraard kijken we ook naar de juridische kant van het verhaal. Na deze pilot zal moeten blijken of sneltesten een goed middel zijn om meer ruimte te creëren voor fysiek onderwijs.”