Ga direct naar de content

Low back and neck pain: a state of the art

Alumni bijeenkomst voor manueel therapeuten

Speciaal voor onze alumni van de Master Manuele Therapie organiseren we een tweedaagse cursus met als thema State of the Art Low Back and Neck Pain. Deze cursus is voor 24 punten geaccrediteerd in het register manueel therapeut CKR.

Deze cursus gaat over de noodzaak en legitimering van manueeltherapeutische hulpverlening bij cliënten met lage rug- en nekpijn. Het cursusprogramma is gebaseerd op een uitwerking van de biopsychosociale benaderingswijze bij cliënten met lage rug- en nekpijn waarin recente inzichten over het ontstaan en voortbestaan van lage rug- en nekpijn worden besproken. Theorieën en (getoetste) hypothesen over het ontstaan en de beïnvloedbaarheid van wervelkolom gerelateerde stoornissen komen ruimschoots aan bod. Bovendien is er voldoende tijd en ruimte om technische vaardigheden te oefenen.

Praktische informatie

Omvang:           2 dagdelen van 4 uur en 20 uur zelfstudie en voorbereiding
Datum:              Vrijdag 9 maart 2018 en vrijdag 6 april 2018
Tijd:                    Beide cursusdagen vinden plaats van 13.00 – 17.30 uur
Locatie:             Rochussenstraat 198, Hogeschool Rotterdam
Accreditatie:    24 accreditatiepunten voor het CKR register manueel therapeut
Investering:     De kosten voor deze cursus bedragen € 375,- per deelnemer.
Een map met de cursusmodule en lunch, koffie, thee en water zijn bij deze kosten inbegrepen. 

Toekenning accreditatie

Voor deelname aan deze cursus zijn 24 accreditatiepunten toegekend voor het register manueel therapeut CKR. Om deze punten te krijgen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:
-          Je bent aanwezig bij beide cursusdagen (totaal 8 uur)
-          Je upload tijdig de presentatieopdracht op de digitale leeromgeving
-          Je bent actief betrokken tijdens de lessen (denk aan het verzorgen van een presentatie en/of het geven van ontwikkelingsgerichte feedback aan medestudenten tijdens het peer review assessment). 

Inhoud cursus

Het cursusonderwijs bestaat uit een afgewogen mix van hoorcolleges, responsiecolleges, demonstraties van technische vaardigheden, oefensessies van technische vaardigheden onder supervisie en peer-assessment sessies.

Docenten

Ben van Koppen, MMT: hoofddocent bij de masteropleiding Manuele Therapie (MMT) bij Hogeschool Rotterdam, leerlijnverantwoordelijke Specialisten leerlijn sinds 2012.
Maurice Harder, MMT en MSF: docent bij de bacheloropleiding Fysiotherapie en de masteropleiding Manuele Therapie bij Hogeschool Rotterdam, leerlijnverantwoordelijke Technische Vaardigheden sinds 2012. 

Contactpersoon

Wil je meer informatie over deze cursus? Neem dan contact op met Drs. Karel Opraus, programmaleider Master Manuele Therapie, Hogeschool Rotterdam.
T: 010-794 42 41
E: k.w.f.opraus@hr.nl 

Aantal deelnemers

De cursus vindt doorgang bij  inschrijving van minimaal 10 deelnemers en kent een maximum aantal inschrijvingen van 20 deelnemers.

Afmelden

Bij afmelding binnen de termijn van 6 weken voor aanvang van de cursus wordt 25% van de kosten in rekening gebracht. Bij een afmelding binnen de termijn van 4 weken 50% en binnen de termijn van 2 weken 100%.

Aanmeldformulier

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.