Menu Zoeken English

Low back and neck pain: a state of the art

Alumnibijeenkomst van de master Manuele Therapie (MMT)

Met deze alumni activiteit willen we je op de hoogte brengen van de meest recente inzichten in gezondheidsproblemen van patiënten met lage rugklachten en nekpijn. De cursus bestaat uit twee dagdelen en is geaccrediteerd voor 24 punten (CKR-register manuele therapie).

Deze alumni bijeenkomst gaat over de noodzaak en legitimering van manueeltherapeutische hulpverlening bij cliënten met lage rug- en nekpijn. Het programma is gebaseerd op een uitwerking van de biopsychosociale benaderingswijze bij cliënten met lage rug- en nekpijn, waarin recente inzichten over het ontstaan en voortbestaan van lage rug- en nekpijn worden besproken. Theorieën en (getoetste) hypothesen over het ontstaan en de beïnvloedbaarheid van wervelkolom gerelateerde stoornissen komen ruimschoots aan bod. Bovendien is er voldoende tijd en ruimte om technische vaardigheden te oefenen.

De bijeenkomsten bestaan uit een afgewogen mix van hoorcolleges, responsiecolleges, demonstraties van technische vaardigheden, oefensessies van technische vaardigheden onder supervisie en peer-assessment sessies.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor alumni van de master Manuele Therapie van Hogeschool Rotterdam, die behoefte voelen zich te laten bij- en nascholen naar de laatste inzichten in hun zorgprofessie.

Data en tijden

  • Vrijdag 20 september 2019
  • Vrijdag 11 oktober 2019

Beide bijeenkomsten vinden plaats van 13.00 – 17.30 uur

Locatie

Hogeschool Rotterdam, locatie Rochussenstraat 198

Kosten

Deelname aan deze bijeenkomst bedraagt € 195,- per deelnemer.

Een map met de module en koffie/thee/ water zijn bij deze kosten inbegrepen.

Accreditatie

Voor deelname aan deze activiteit zijn 24 accreditatiepunten toegekend voor het register manueel therapeut CKR. Om deze punten te krijgen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  •  Je bent aanwezig bij beide cursusdagen (totaal 8 uur)
  •  Je upload tijdig de presentatieopdracht op de digitale leeromgeving
  •  Je bent actief betrokken tijdens de lessen (denk aan het verzorgen van een presentatie en/of het geven van ontwikkelingsgerichte feedback aan medestudenten tijdens het peer review assessment).

Docenten

Ben van Koppen, MMT

Kerndocent bij de masteropleiding Manuele Therapie (MMT) bij Hogeschool Rotterdam, leerlijnverantwoordelijke Specialisten leerlijn sinds 2012.

Maurice Harder, MMT en MSF

Kerndocent bij de bacheloropleiding Fysiotherapie en de masteropleiding Manuele Therapie bij Hogeschool Rotterdam, leerlijnverantwoordelijke Technische Vaardigheden sinds 2012.

Aanmelden

Aantal deelnemers

De alumni-activiteit vindt doorgang bij inschrijving van minimaal 10 deelnemers en kent een maximum aantal inschrijvingen van 20 deelnemers.

Afmelden

Bij afmelding binnen de termijn van 6 weken voor aanvang van de alumni-bijeenkomsten wordt 25% van de kosten in rekening gebracht. Bij een afmelding binnen de termijn van 4 weken 50% en binnen de termijn van 2 weken 100%.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.