Verdediging proefschrift Sanneke de la Rie

Effects of Family Literacy Programs - The role of implementation quality

Het proefschrift "Effects of Family Literacy Programs – The role of implementation quality" geeft inzicht in de hindernissen en kansen bij het stimuleren van de ontluikende geletterdheid van jonge kinderen via gezinsprogramma’s.

Geletterde vaardigheden zijn van groot belang voor de schoolloopbanen van kinderen. Veel kinderen blijven achter in hun geletterde ontwikkeling en deze achterstanden zijn al aan het begin van het onderwijs zichtbaar. Ouders spelen een belangrijke rol in die geletterde ontwikkeling. Daarom wordt met gezinsprogramma’s geprobeerd de geletterde omgeving van jonge kinderen te stimuleren om zo hun ontwikkeling te ondersteunen. Over het algemeen blijken gezinsprogramma’s effectief, maar juist voor kinderen van laag opgeleide ouders zijn de effecten teleurstellend. In de literatuur wordt gesuggereerd dat variatie in implementatiekwaliteit (ten dele) verantwoordelijk is voor de gevonden verschillen in effectiviteit. In dit onderzoek wordt gekeken naar implementatiekwaliteit van gezinsprogramma's. 

Op donderdag 15 november 2018 verdedigt Sanneke de la Rie haar proefschrift aan de Erasmus Universtiteit in Rotterdam.

Praktische informatie

  • De promotieplechtigheid begint om 13:30 uur precies in de Senaatszaal van de Erasmus Universiteit Rotterdam en duurt tot 14.30 uur.
  • Locatie: Senaatszaal, Erasmus gebouw - Gebouw A
    Erasmus Universiteit
    Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA Rotterdam

Bekijk de persoonlijke pagina van onderzoeker Sanneke de la Rie

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.