Openbare les: Maaike Harbers

Op woensdagmiddag 28 november 2018 verzorgt lector dr. Maaike Harbers haar openbare les in het Auditorium van Het Nieuwe Instituut te Rotterdam. Tijdens haar openbare les gaat Harbers, lector Artificial Intelligence & Society bij Kenniscentrum Creating 010, in op de groeiende invloed van kunstmatige intelligentie op onze samenleving.

De toepassing van kunstmatige intelligentie is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Dit heeft zowel wenselijke als minder wenselijke gevolgen. Zo kunnen robots en algoritmes bijvoorbeeld steden verduurzamen en de gezondheidszorg verbeteren, maar ze kunnen eveneens ongelukken veroorzaken en mensen discrimineren. 

In haar openbare les zal Harbers ingaan op de rol die ontwerpers van toepassingen met kunstmatige intelligentie hierin spelen. Ontwerpers be├»nvloeden, met hun ontwerpkeuzes, wat de gevolgen van die toepassingen zijn. Door verantwoorde keuzes te maken tijdens het ontwerpproces, kunnen ontwerpers bijdragen aan een inzet van kunstmatige intelligentie die de samenleving ten goede komt.

 Programma 

 15.00 - 15.30 uur 

 Ontvangst met koffie en thee 

 15.30 - 17.00 uur

 Openbare les

 17.00 - 18.00 uur

 Borrel


Datum: 28 november 2018
LocatieHet Nieuwe Instituut - Auditorium
Adres: Museumpark 25, 3015 CB Rotterdam

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.