Programma
- 13.00 uur Inloop
- 13.30 uur Welkom, een terugblik en een blik vooruit door Ron Bormans, voorzitter College van Bestuur, Hogeschool Rotterdam en Emile van Velsen, directeur van het Instituut voor Sociale Opleidingen. Leerwerkgemeenschappen Social Work: ‘hoe kunnen studentontwikkeling, organisatieontwikkeling en vakontwikkeling hand in hand gaan’ door Michiel de Ronde, lector Begeleidingskunde, Hogeschool Rotterdam.
- Pauze
- 14.30 uur Workshops
- 16.00 - 17.00 uur Afsluiting en Netwerkborrel
Je kunt je aanmelden voor een van de volgende workshops:
Workshop 1: Brede basis als Social Worker: welke thema’s zijn voor ons allemaal van belang?
In deze workshop word je meegenomen in de vraagstukken die in de basis van de opleiding aan
de orde komen (jaar 1 en 2), de wijze waarop (onze didactiek).
We gaan in deze workshop niet alleen ‘praten over’ maar we gaan het doen, we gaan het ervaren.
Workshop 2: Flexibele Deeltijdopleiding Social Work: kansen voor arbeidsmarkt en toekomstig Social Workers.
Om het deeltijdonderwijs aantrekkelijker te maken voor studenten én voor werkgevers in het sociaal domein, heeft de opleiding van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de mogelijkheid gekregen om de opleiding, vanaf 1 september 2018, flexibel aan te bieden.
Deze workshop wordt georganiseerd voor leidinggevenden die de professionalisering van het
personeel in hun portefeuille hebben, voor P&O functionarissen en andere geïnteresseerden. Het flexibele onderwijsconcept wordt uitgelegd en er vindt gesprek plaats over mogelijke wensen vanuit de sector om aan te sluiten op het flexibele onderwijsaanbod.
Workshop 3: Gemeenschappelijk leren: wat heb je aan elkaar in een Leerwerkgemeenschap?
Leren is altijd kwetsbaar, omdat het gaat over die dingen waarin je het nog niet weet of nog zoekende bent. Leren is ook uitdagend, omdat het gaat om het verkennen van het onbekende en het ontdekken van het nieuwe. Michiel de Ronde verzorgt een workshop waarin het gaat om de vraag wat studenten, docenten en praktijkprofessionals aan elkaar kunnen hebben in het kwetsbare en het uitdagende van leren in je werk.
Workshop 4: Hoe verbindt én boei je?
Na drie generaties Leerwerkgemeenschap Centrum voor Dienstverlening is het nu een mooi moment om stil te staan bij het rendement dat het gezamenlijk leren binnen deze LWG heeft opgeleverd. Het doel van deze workshop is handvatten bieden voor het intensief samenwerken binnen een LWG en hoe dit tot stand komt. Hoe slaag je erin om vanuit alle drie de perspectieven (student, instelling en docent) echt betrokkenheid te creëren? En hoe behoud je dit?
Workshop 5: De Bachelorproef in de praktijk
Collectief leren binnen wijkteams: wat is de bijdrage van onderzoek en beroepsproducten binnen de leerwerkgemeenschap Bar-organisatie en hoe kun je daarbij ook samenwerken met de Werkplaats Sociaal Domein? De betrokkenen nemen je mee in hun reis van kansen en belemmeringen en maken de cirkel van collectief leren rond.