Menu English

Slotconferentie Rotterdams project 'Oudere migranten met vergeetachtigheid of dementie'

23 september 2021

De afgelopen twee jaar heeft in de wijken Delfshaven en Feijenoord in Rotterdam een project plaatsgevonden dat zich richtte op het verbeteren van het signaleren en ondersteunen van oudere migranten met vergeetachtigheid of dementie en hun familie. Het project was een samenwerking tussen professionals van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties (SOL, Laurens, MOB en SPIOR), Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, Alzheimer Nederland afdeling Rotterdam, gemeente Rotterdam en Movisie.

Op donderdag 23 september van 13.30 - 17.00 uur wordt het project afgesloten met een slotconferentie. Dit gebeurt onder begeleiding van dagvoorzitter Shantie Jagmohansingh, senior beleidsadviseur bij gemeente Rotterdam en (gl)ambtenaar met een passie voor multiculturaliteit en integratie.

In deze bijeenkomst zullen we presenteren wat het project heeft opgeleverd in de praktijk en aan nieuwe kennis. Ook komt de praktijk zelf aan het woord met goede voorbeelden over ondersteuning van oudere migranten met vergeetachtigheid of dementie afgestemd op hun behoeften. Vervolgens kijken we naar de toekomst en hoe de resultaten van het project opvolging kunnen krijgen.

De bijeenkomst is bedoeld voor zorg- en welzijnsprofessionals, ervaringsdeskundigen, onderzoekers, docenten, studenten en beleidsmakers. De bijeenkomst zal fysiek plaatsvinden in het Sparta Stadion 'Het Kasteel'. Er zijn door de huidige coronamaatregelen maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Programma

13:30 uur Inloop en inschrijving
13:45 uur

Opening van de conferentie
Welkom door dagvoorzitter Shantie Jagmohansingh en een boodschap van wethouder Sven de Langen

13:55 uur

Over het project
Presentatie van de werkwijze en resultaten van het project en gelegenheid om vragen te stellen vanuit de zaal

14:45 uur

Pauze met koffie en thee

15:15 uur

Uit de praktijk
De praktijk aan het woord met goede voorbeelden over ondersteuning van oudere migranten met vergeetachtigheid of dementie afgestemd op hun behoeften

16:00 uur

In de toekomst
We kijken naar de toekomst en de dagvoorzitter bespreekt met experts op het podium hoe de resultaten van het project opvolging kunnen krijgen

16:30 uur

Afsluiting
Afsluiting door de dagvoorzitter en de professionals van de kernteams van het project

16:40 uur

Netwerken met drankje en hapje

17:00 uur

Einde slotconferentie

 

Details

Datum Donderdag 23 september 2021
Tijd 13:30 - 17:00 uur
Locatie Sparta Stadion Het Kasteel (Spangen), Spartapark Noord 1
3027 VW Rotterdam
Let op! Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar i.v.m. coronamaatregelen

 

Samenwerkingspartners

SOL, Laurens, MOB, SPIOR, Alzheimer Nederland, gemeente Rotterdam, Movisie