Menu English

Promotie Kirsten van den Heuij

Op woensdag 14 juni a.s. om 13.45 uur zal Kirsten van den Heuij haar proefschrift 'Academic Success of Students who are Deaf or Hard of Hearing in Mainstream Higher Education', verdedigen in de Aula van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Een vroegtijdige diagnose van gehoorverlies en tijdige, passende hoorrevalidatie - door middel van hoorapparaten (HA) of cochleaire implantaten (CI) - is van groot belang voor de taalontwikkeling van mensen die doof of slechthorend zijn (DSH). Toegang hebben tot het auditieve signaal op jonge leeftijd heeft een positieve invloed op de receptieve auditieve vaardigheden van kinderen en als gevolg daarvan hun taalvaardigheid en de mogelijkheid om te integreren in reguliere scholen.

Op het niveau van basis- en voortgezet onderwijs, zijn er speciale scholen beschikbaar (speciaal basisonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs) waar DSH-kinderen specialistische ondersteuning krijgen. Voor DSH-studenten die zich willen inschrijven aan een universiteit of hogeschool, zijn reguliere onderwijsprogramma's de enige optie in Nederland. 

Als DSH-studenten eenmaal zijn ingeschreven in het regulier hoger onderwijs, is het bereiken van studiesucces niet vanzelfsprekend. Naast de algemene individuele verschillen die tussen studenten aanwezig zijn en die een effect hebben op het studiesucces van studenten, wordt studiesucces voor DSH-studenten ook mede bepaald door factoren die direct en/of indirect verband houden met hun gehoorverlies. 

Dit proefschrift geeft inzicht in de academische prestaties en ervaringen van dove of slechthorende studenten in het regulier hoger onderwijs en de invloed van de toegang tot (academische) taal in het hoger onderwijs voor deze groep studenten.

De verdediging zal ook live gestreamd worden via het YouTube kanaal: http://www.youtube.com/VUBeadlesOffice

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen