Menu English

Hackathon voedselverspilling (Munt)

Weleens stilgestaan bij de weg die ons voedsel aflegt? Weet je hoeveel voedsel er bij de productie en verkoop verloren gaat? Dagelijks verdwijnt voedsel in de prullenbak, jaarlijks gaat het alleen in ons land al om maar liefst 2 miljard kilo. Voedsel dat nog bruikbaar en eetbaar zou zijn als we beter nadachten over hoe ermee om te gaan.

Dat moet toch anders kunnen! Jij kunt het verschil maken. Hoe? Hogeschool Rotterdam organiseert komende maanden 3 hackathons, waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor een uitdaging van een ondernemer, die voedselverspilling wil stoppen.Op 15 februari gaan we aan de slag met Van Vugt Kruiden die worstelt met een reststroom van verse kruiden - we werken met de reststroom van munt.

Hackathon?

Een dag lang intensief met een probleem aan de slag, om aan het einde van de dag een oplossing te presenteren. In elke hackathon staat een ondernemer uit de voedselketen centraal, elke keer uit een andere fase. Denk bijvoorbeeld aan een producent, een horecaondernemer of winkelier. Hij of zij brengt een concrete vraag in en met een team studenten van verschillende opleidingen bedenk je oplossingen. Door interdisciplinair te werken ontstaan onverwachte resultaten. Je kunt je opgeven samen met anderen of je wordt ingedeeld in een team.

Aan het einde van de dag pitch je met je team jullie oplossing(en) of –richting(en) en krijg je feedback. In een stappenplan schets je voor de opdrachtgever hoe jouw oplossing kan worden geïmplementeerd. De groep die het beste concept pitcht ontvangt een geldprijs van EUR 250 (gesponsord door Van Vugt).

Wij zoeken jou!

Vind jij dat voedselverspilling een probleem is van ons allemaal, denk je graag mee over oplossingen voor een relevante en uitdagende vraag van een ondernemer? Alle studenten van Hogeschool Rotterdam kunnen zich aanmelden, elke opleiding en elk studiejaar. Ben je creatief en open minded en wil je graag snel resultaat zien dat ook nog eens goed gewaardeerd wordt? Meld je dan aan voor de hackathon(s).

Wanneer, waar en hoe

De eerste hackathon vindt plaats in Blue City (als de coronaregels het toelaten, anders online) op 15 februari 2022. De dag duurt van 9 tot 17 uur, als je meedoet ben je de hele dag beschikbaar. Je hoeft niks voor te bereiden. Je krijgt begeleiding en feedback van docenten van Hogeschool Rotterdam en van de ondernemer. Leerzaam, goede werkervaring, gezellig én uitbreiding van je netwerk.

Aanmelden

 

Meld je aan en ontvang z.s.m. informatie over het definitieve programma. Kun je niet op 15 februari maar wil je wel graag meedoen aan een hackathon? Laat dan je e-mailadres achter dan sturen we je een mail als er een nieuwe datum bekend is.

       
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen