Menu Zoeken English

Sturingdrift en welzijn. Sociaal (tegen)werk in Nieuw Rotterdam

Op dinsdag 9 november neemt Toby Witte afscheid van Hogeschool Rotterdam waar hij als lector Maatschappelijke Zorg aan Kenniscentrum Talentontwikkeling verbonden was. De afscheidsbijeenkomst is rondom het thema 'Sturingdrift en welzijn. Sociaal (tegen)werk in Nieuw Rotterdam' georganiseerd.

Livestream

Afscheid Toby Witte

Rotterdam is een stad van contrasten. De imponerende skyline en andere bezienswaardigheden sieren de wereldhavenstad. Veel is te danken aan wat vanaf 1987 Nieuw Rotterdam is gaan heten. Rotterdam moet aantrekkelijk worden voor de midden- en hogere inkomensklassen. Ondanks alle inspanningen daartoe smeult er onderhuids een veenbrand die zich hardnekkig blijft manifesteren op sociaal-maatschappelijk terrein. Het lijkt alsof de inspanningen van onder andere het sociaal werk in de afgelopen 30 jaar tevergeefs zijn geweest en weinig duurzame effecten hebben gesorteerd in het oplossen van samenlevingsproblemen in Rotterdam. Is dit zo? Zou de oorzaak kunnen liggen in de beleidsambities en de sturingsdrift van het gemeentebestuur Rotterdam?

Hogeschool Rotterdam

Tijdens zijn afscheid en in zijn essay gaat lector Toby Witte kritisch in op de sturing van het welzijnsdomein door de gemeente Rotterdam vanaf de start van Nieuw Rotterdam tot heden en zal stilstaan bij de pogingen tot sturing op burgerzin en sociale participatie, de beheersing c.q. inkapseling van het uitvoerend sociaal werk. Niet onbelangrijk zijn de implicaties van de ‘sturingsdrift’ van het gemeentebestuur voor de organisatie en de professionaliteit van het sociaal werk met name in de eerste twee decennia van de 21ste eeuw. Tevens is de positionering van Hogeschool Rotterdam als hofleverancier van toekomstige sociaal werkers in het spanningsveld tussen beleidsdriften en uitvoeringspraktijk in een turbulente wereldhavenstad van belang.

Details

Datum Dinsdag 9 november 2021
Tijd 15:00 - 17:30 uur
Locatie Het live event vindt plaats in Debatpodium Arminius, Rotterdam

Lees meer over lector Toby Witte

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen