Menu
English

Bernice doet het combinatietraject sportfysiotherapie en manuele therapie

In 4 jaar tijd heeft ze twee masters op zak

Bernice van de Velde is na haar tenniscarrière gestart met de bachelor Fysiotherapie en daarna meteen doorgegaan met het combinatietraject Manuele Therapie en Sportfysiotherapie. “De kracht zit hem in die combinatie” zegt ze. “Met manuele therapie kun je de voorwaarden creëren waardoor iemand weer kan bewegen en met sportfysiotherapie kun je verder gaan met de therapie. Je kan het hele traject als therapeut begeleiden."

Combinatietraject

Bernice is het combinatietraject gaan doen omdat ze graag meer verdieping van haar kennis wilde. Tegelijk merkt ze dat de informatie van de master ook verbredend is. “Het leuke is dat de materie bij Manuele Therapie echt anders is dan bij Sportfysiotherapie. Je moet het leuk vinden om zowel in de kamer als in de zaal te werken.”

Medestudenten

“Het contact dat je als masterstudent met docenten hebt is net als met je vakgenoten. Je bent nog wel student en docent, maar die verhouding is bij een bacheloropleiding heel anders. Er zitten gemiddeld ook wat oudere mensen in de klas. Allemaal zo rond de 30 jaar. Sommigen zijn meteen gestart na hun bachelor, anderen hebben eerst wat werkervaring opgedaan.”

Wekelijks les

Bij Hogeschool Rotterdam heb je wekelijks les. Dat is een van de redenen waarom Bernice hier wilde studeren. “Het is fijn om een vast ritme te hebben in de lesdagen. Daarnaast wilde ik graag het combinatietraject doen en ik bleef ook graag bij de hogeschool omdat ik de docenten kende en daar goed contact mee had.”

Studiedruk

Het is druk, maar te doen. De weekenden houdt ze vrij in verband met haar studie, maar ze houdt ook tijd over om nog een potje tennis te spelen. Er zitten voor haar pieken in de drukte. “Iedereen studeert natuurlijk anders. Ik ga bijvoorbeeld pas echt aan de slag als er een deadline is, haha!”

Meer weten over deze opleiding?

 Ga naar de opleidingspagina