Menu English

Fier

Signalering

Via Chat met Fier kunnen mensen anoniem chatten met onze hulpverleners. Zo signaleren we onder andere slachtoffers van mensenhandel. De chat is een laagdrempelige manier waarop zij met Fier in contact kunnen komen. In de chat luisteren we naar hun verhaal, geven we hen informatie en bieden we hulp.  

Vanuit de Fier Academy ondersteunt Fier daarnaast onderwijsprofessionals en ouders door gastlessen en trainingen te geven. We leren hen om eventuele signalen van (seksuele) uitbuiting te herkennen, zodat ze tijdig kunnen ingrijpen als hun kind of leerling hier mogelijk mee te maken heeft.  

  

 

Over Fier

Fier is het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Onze opdracht is: voorkomen van geweld, stoppen van geweld en hulp bieden bij de gevolgen van geweld. Fier combineert gespecialiseerde zorg in een veilige/beschermde omgeving met een kennisfunctie (ontwikkel-, innovatie- en onderzoeksfunctie). Onze expertisegebieden: huiselijk geweld, kindermishandeling, eergerelateerd geweld, mensenhandel, loverboyproblematiek, seksueel geweld en (vroegkinderlijke) traumatisering. Fier is erkend zorgaanbieder op diverse terreinen. 

Wij bieden opvang, hulp en behandeling bij geweld in afhankelijkheidsrelaties en zijn gespecialiseerd in het bieden van veiligheid en bescherming bij zeer ernstige dreiging. We werken intensief samen met gespecialiseerde diensten van politie en OM, zoals het landelijk Expertise Centrum eergerelateerd geweld en het Stelsel Bewaken en Beveiligen (SBB). Binnen de Veilige Veste bieden wij een uniek veiligheidsniveau voor bedreigde en getraumatiseerde (jonge) mensen.

 

 

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen