Menu
  English

  Fier

  Om slachtoffers van mensenhandel te helpen om hun trauma’s te verwerken, biedt Fier verschillende vormen van hulpverlening aan. Bij residentiële hulp wonen cliënten tijdelijk op één van de behandelgroepen van Fier. Op onze locaties in Leeuwarden en Capelle aan de IJssel vangen we kinderen, jongeren en volwassen op en bieden we hen begeleiding en behandeling. Als cliënten een veilige thuissituatie hebben, krijgen zij vaak ambulante hulp. De behandelingen vinden dan bij hun thuis of op een locatie van Fier plaats.  

  Bij Fier helpen we slachtoffers van mensenhandel vanuit een holistische visie: we zien de mens als totaal. De kinderen, jongeren en volwassenen die we helpen hebben wel een probleem, maar ze zijn niet hun probleem. Ze zijn in de eerste plaats mens. Bij Fier stellen we die mens centraal. Het accent ligt op de toekomst, op hun ambities en dromen. We vragen onze cliënten 'Waar ben je goed in?', 'Waar word je blij van?' en 'Wat is je droom?'. Die vragen zijn minstens zo belangrijk als de vraag 'Wat is er aan de hand?'.  

  Vanuit deze holistische visie willen we dat onze cliënten, naast het feit dat ze behandeling krijgen, 'gewoon' naar school gaan, sporten, werken of vrijwilligerswerk doen. Fier ontwikkelt daarom zorgprogramma's waarin (jeugd-)ggz, (jeugd)zorg, vrije tijd, systeemtherapie, sport en onderwijs volledig geïntegreerd zijn en elkaar versterken. 
   
   
  Hulpverlening aan Afrikaanse slachtoffers :
   
  https://www.hetckm.nl/nieuws-en-publicaties/kennis-over-religie-en-spiritualiteit-essentieel-in-de-omgang-met-west-afrikaanse-slachtoffers/1 

  Meer informatie vind je op de website van Fier: Locaties en aanbod - Fier.nl