Menu
English

CCV Centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid

 

Over het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is een onafhankelijke stichting die helpt veiligheidsproblemen in kaart te brengen en op te lossen. Het CCV maakt veiligheidsbeleid effectief en uitvoerbaar. Daarvoor biedt het CCV kennis, instrumenten, keurmerken, voorlichtingsmateriaal en advies op maat gericht op veilig wonen, veilig werken en veilig leven. Preventie is daarbij steeds het uitgangspunt.

Het CCV werkt samen met andere veiligheidsprofessionals, overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties aan een veilig en leefbaar Nederland. Het motto van het CCV is dan ook: Veiligheid maken we samen.

 Over mensenhandel heeft het CCV verschillende webdossiers beschikbaar:

-       Mensenhandel (algemeen)

-       Arbeidsuitbuiting

-       Criminele uitbuiting

-       Seksuele uitbuiting

 

Georganiseerde criminaliteit aanpakken via het barrièremodel 

Om georganiseerde criminaliteit effectief aan te kunnen pakken, is inzicht in het bedrijfsproces van criminelen essentieel. Met een barrièremodel breng je het bedrijfsproces in kaart. Zo wordt in een oogopslag duidelijk welke stappen criminelen moeten zetten om een delict te kunnen plegen en welke partijen en gelegenheden het delict mogelijk maken. Hierdoor ontdek je welke barrières jij en je veiligheidspartners kunnen opwerpen om het werk van deze criminelen te verstoren. 

Samen met publieke en private partijen heeft het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) mensenhandel uitgewerkt in een barrièremodel. 

(zie ook barrièremodellen.nl) 
 
 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen