Menu
English

4) Toelichting: alternatieve opties

  • Onderzocht is om het pand open te houden en brandwachten in te zetten. Dat zou €100.000,- per maand kosten, gelet op het aantal brandwachten dat we nodig hadden;  
  • Onderzocht is of (op de schil van het gebouw) de gevel en dak vervangen konden worden. Kosten werden beraamd op bedrag tussen de 4,3 en 5,9 miljoen euro met een bouwtijd van 9 tot 22 maanden. Deze ingreep was financieel niet verantwoord, gezien de afschrijftermijn van het bouwdeel.
    • Onderzocht is of er een sprinklerinstallatie aangebracht kon worden in bouwdeel C. Kosten werden beraamd op een bedrag tussen de 3 en 3,9 miljoen euro met een bouwtijd van 9 tot 16 maanden. Ook deze ingreep was financieel niet verantwoord, gezien de afschrijftermijn van het bouwdeel.
    • Er is gekeken naar grondige renovatie. Dit hebben we afgezet tegen de optie van sloop + nieuwbouw. Investeringskosten komen voor een groot deel overeen, alleen levert renovatie de nodige beperkingen op qua uitbreiding van de oppervlakte en capaciteit. Hierdoor is de variant ‘grondige renovatie’ komen te vervallen.

Terug naar bericht >>

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen