Menu
English

3) Toelichting: afschrijftermijn bouwdeel C

  • Het pand is in 1998 ‘gekapitaliseerd’ in de assetadministratie van de HES (bij de fusie in 2002 overgenomen door HR).
  • De ‘restwaarde’ van het gebouw betrof circa 995 duizend euro.
  • Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren verschillende investeringen gedaan in (de functionaliteit van) het gebouw. Deze investeringen resulteren in een boekwaarde van 1,2 miljoen euro. 
  • Sluiting van bouwdeel C van Kralingse Zoom heeft in 2017 geleid tot een afwaardering van de boekwaarde op dat moment van € 2.126.936,-
  • Het gebouw is in 1989/1990 gebouwd met een semi-tijdelijk karakter. Anno 2018 bevindt het pand zich, na 30 jaar, aan het einde van zijn technische levensduur. De hogeschool was voordat het dit besluit over bouwdeel C nam al van plan om, na de oplevering van het renovatieprogramma van de locatie Academieplein, te starten met de aanpak van bouwdeel C van locatie Kralingse Zoom.
  • Met andere woorden: door de technische staat, de afschrijvingstermijn, de beperkte capaciteit door de groei van de economische opleidingen en de wens om voor die opleidingen één plek te creëren stond het bouwdeel al op de nominatie om op korte termijn gerenoveerd of gesloopt (en vervangen door nieuwbouw) te worden. De plannen daarvoor waren, zoals gezegd, al in de maak.

Terug naar bericht >>

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen