Menu English

Doe jij mee met De Gezonde Wijk?

Live sessie

Kenniscentrum Zorginnovatie, Kenniscentrum Talentontwikkeling en EMI bundelen de krachten om in Rotterdam-Zuid een plek te realiseren waar gezonde leefstijl, veerkracht, gezonde buitenruimte, gezonde gebouwde en sociale omgeving, kunst en cultuur samen komen in de vorm van minor- en afstudeeropdrachten voor studenten.

Tijdens Doe jij mee met De Gezonde wijk?  nemen Henk Rosendal (lector De Gezonde Wijk), Leonie le Sage (lector Professionele identiteit van de Sociaal werker), Hanneke Torij (lector Verloskunde en Geboortezorg), Mariëtte Lusse (lector Kwetsbare gezinnen, kansengelijkheid en kinderarmoede), Wietske Willemse (programmaleider Mama’s Garden) en Jet Houwers (programmaleider Vitaal op Zuid) je mee in de plannen om midden in de wijk een plek te creëren waar zij samen met studenten en wijkbewoners werken aan het bevorderen van gezondheid en welzijn: De Gezonde Wijk

Samen met lectoren, docenten en studenten worden projecten uitgevoerd en onderzocht, waarin ze achterhalen welke factoren van invloed zijn op een gezonde leefstijl en leefomgeving. Het blijkt super inspirerend om voor studenten contextrijk onderwijs te maken en met verschillende onderwijsmakers opdrachtgever te zijn voor minoren, HP-trajecten of bachelor 1e en 2e jaars. 

De onderwijsprojecten waarmee De Gezonde Wijk nu gaat starten zijn projecten vanuit de minor Leefstijl & Gezondheid, City Branding, HP-trajecten en Beyond Borders. De voortgang van deze projecten worden in een aparte online omgeving geplaatst die voor iedereen toegankelijk is. Hiervoor is afstudeerder Pu-Yi Chiu van Communicatie Multimedia Design gevraagd een ontwerp te ontwikkelen.

Benieuwd naar het project? Neem alvast een kijkje.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen