Menu
Zoeken English

Vaccineren

Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe meer je jezelf en anderen beschermt en hoe waarschijnlijker het is dat we zonder enige beperkingen weer fysiek onderwijs kunnen gaan én blijven geven. We kunnen allemaal bijdragen aan de mogelijkheden voor fysiek onderwijs. Mensen die gevaccineerd zijn raken minder snel besmet met het coronavirus en dragen het ook minder snel over. De kans om besmet te raken bestaat nog steeds, maar als dat toch gebeurt is de kans dat je er erg ziek van wordt veel kleiner. 

Ons advies is: laat je vaccineren. Je helpt jezelf en andere studenten of collega’s daarmee. Heb je twijfels? Laat je goed informeren over vaccineren (zie volgende vraag). Bekijk de video’s van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Heb je vragen of zorgen over vaccineren tegen het coronavirus en wil jij je over dit onderwerp informeren? Dan kun je de komende weken (vanaf 15 november 2021) drie dagen per week terecht bij medewerkers van GGD Rotterdam, die op een centrale plek op de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein graag studenten en medewerkers te woord staan.

Je kunt op de volgende tijden en locaties terecht:

Maandag, tussen 11:00 en 14:00 uur:

  • Museumpark
  • Rochussenstraat

Dinsdag, tussen 11:00 en 14:00 uur:

  • Museumpark

Donderdag, tussen 11:00 en 14:00 uur

  • Academieplein

Studenten en medewerkers van de hogeschool kunnen bij Erasmus MC tussen 9.00 en 16.00 u gratis en zonder afspraak een vaccinatie tegen het coronavirus krijgen. Bij deze tijdelijke priklocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond krijg je dan een vaccin van Pfizer. Dit geldt ook voor internationale studenten en medewerkers.

 

Een afspraak is niet nodig, je kunt op de genoemde locatie (zie vraag 'waar en wanneer kan ik terecht') binnenlopen tussen 9.00 u en 16.00 u. 

Je kunt op vertoon van een geldig identiteitsbewijs een prik krijgen. Vergeet ook niet je mondkapje mee te nemen. Het kan zijn dat je even moet wachten bij de locatie. Dit komt omdat iedereen ter plekke geregistreerd moet worden in het systeem en we vragen hiervoor je begrip. Nadat je een prik hebt gehad, neem je 15 minuten plaats in de wachtruimte.

Heb je al een eerste prik met het Pfizer-vaccin gehad? Ook voor je tweede Pfizer-prik kun je terecht in de priklocatie. Let op: Er moeten wel 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik zitten.

Nu we elkaar weer op locatie gaan treffen, zullen we ook met elkaar in gesprek raken over corona en verschillende opvattingen die er zijn. Ook in de klas. We hebben vanuit de organisatie meerdere verzoeken ontvangen, om een handreiking voor hoe we deze gesprekken op een respectvolle manier kunnen voeren en begeleiden. Deze handreiking is bedoeld ter ondersteuning en begeleiding van controversiële gesprekken over gevoelige thema’s. 

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen