Menu
English

Hoe ziet het onderwijs eruit in collegejaar 2021-2022?

Sinds maandag 17 januari 2022 is de hogeschool open op basis van de huidige roosters. Vanuit je opleiding word je op de hoogte gebracht op welke manier en in welk tempo de hogeschool voor jou weer open gaat. Houd dus de HR-kanalen goed in de gaten.

In het onderwijs is fysieke aanwezigheid de basis. Als je geacht wordt fysiek aanwezig te zijn, omdat je bent ingeroosterd of je aanwezigheid is bijvoorbeeld van belang voor een belangrijke bijeenkomst, dan ben je fysiek aanwezig.

Voor iedereen die niet per se op een van onze locaties hoeft te zijn geldt dat we deels thuis en deels op locatie werken. Overleg met je team hoe dit voor jullie het prettigst werkt. Als het voor je werk nodig is dat je naar de locatie moet komen, kom je naar de hogeschool. Voel je je daar niet prettig bij? Overleg dan met je leidinggevende om tot een oplossing te komen. Reis als het kan, zoveel mogelijk buiten de spits.

Sinds 15 november 2021 mogen alleen bijeenkomsten die een directe link hebben met het onderwijs op locatie plaatsvinden. Daarbij geldt een maximum groepsgrootte van 75 mensen. Voor (hoor)colleges waar meer dan 75 mensen staan ingeroosterd, wordt het rooster aangepast. Voor examens en tentamens geldt een uitzondering op deze groepsgrootte, die gaan dus door.

Fysieke evenementen en bijeenkomsten die geen directe link met het onderwijs hebben, zijn sinds 15 november geschrapt. Ook vergaderingen, propedeuse-uitreikingen, afdelingsuitjes, brainstormsessies et cetera zijn de komende drie weken niet mogelijk op een hogeschoollocatie of externe locatie.

Twijfel je of een activiteit een directe link heeft met het onderwijs? Overleg dan met je docent, studieloopbaancoach of manager.

Meer informatie hierover vind je onder het kopje 'Maatregelen op de locaties'.

Voor sommige opleidingssectoren gelden specifieke hygi├źnemaatregelen, bijvoorbeeld als fysiek contact nodig is zoals bij het praktijkonderwijs van een aantal opleidingen. Over deze maatregelen (zoals het gebruik van mondkapjes tijdens de les) informeert je opleiding je. De richtlijnen van de hogeschool zijn afhankelijk van wat de overheid besluit. Als daarin wat verandert informeren we je daar over.