Menu English

Welkom in de LWG kraam van Yulius

Bijna een op de vier Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische problemen. Sommige mensen leren hier zelf mee om te gaan, anderen hebben hulp, begeleiding, ondersteuning en behandeling nodig. Yulius helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. Thuis, bij de huisarts, op een polikliniek, in een kliniek, op school of in een beschermde woonomgeving.

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en leerlingen met psychische problemen (cluster 4- onderwijs). Yulius beschikt over ongeveer 60 locaties in Dordrecht en omgeving. Hieronder bevinden zich onder meer eigen onderwijslocaties, klinieken, werkplaatsen en begeleid wonen locaties. 

Binnen LWG Yulius bieden we verschillende stageplaatsen aan in de kinder- en jeugdpsychiatrie, het onderwijs en binnen de volwassenzorg. Kortom, genoeg mogelijkheden op het gebied van de GGZ. Kijk dus rustig rond, bedenk welke vorm van hulpverlening je aantrekt, wat bij jou aansluit als persoon en het belangrijkste: waar je graag meer over zou willen leren.

Contactpersonen:

 

 
Marjolein Lieffering-Hoogland (Praktijkopleider P&O en Opleidingen) 


Marco Koper (Praktijkopleider Social Work) 

LWG docent: Annelien Verhoeven-Cluistra,  a.a.verhoeven-cluistra@hr.nl

Aanwezige studenten op de LWG expo
13.00 tot 14.00 uur Noor van der Zalm en Abby van der Sluis 
14.00 tot 15.00 uur Febe Prins en Lianne van Dijk

 

 
Stagiaires Sylvana en Anne vertellen over hun stageplek:

 

Ervaringen van huidige studenten:

Noor: "Ik loop stage bij Yulius BW Oostpolder. Dit is een beschermde woonvorm voor 51 cliënten met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Het is een leerzame stageplek, waar je wordt uitgedaagd om je kennis te verdiepen. Ik wist zelf voordat ik hier stage kwam lopen weinig over ASS, maar ik leer veel van mijn collega’s, die hun kennis graag met mij delen. "

Lianne: "Ik loop stage bij Yulius - VSO de Gaard. De Gaard is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. De Gaard biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die door (het vermoeden van) een psychische stoornis behoefte hebben aan extra ondersteuning bij het leren. Zelf loop ik stage bij de schoolcoach, waarin ik praktische begeleiding en coaching leer te geven aan leerlingen, leerkrachten en ouders. Daarnaast leer je zorg te dragen voor een verantwoord en veilig pedagogisch klimaat binnen de school. Het leukste aan de stage vind ik de band die je creëert met de leerlingen en het team, waarin je samen kijkt naar mogelijkheden die passend zijn voor de leerling. Elke leerling is weer zo uniek, maar ze hebben allemaal ideeën over wat ze later willen bereiken en hoe hun leven eruit zal zien, daarbij ondersteunen wij hen. Naast dat ik elke dag met veel plezier naar stage ga, leer ik ontzettend veel over mijzelf door de goede begeleiding. Een hele indrukwekkende, leerzame en leuke stage!"

Hilde: "Yulius BW Volgerlanden is een hele leerzame plek, waar je kennismaakt met veel verschillende psychiatrische problematieken en de mensen daarachter. Je ziet hoe de bewoners leven met hun stoornis en begeleidt ze bij dagelijkse activiteiten. Het is een groot, gezellig en divers team. Je krijgt veel vrijheid om jezelf op verschillende gebieden te ontwikkelen."

Abby: "Ik loop dit jaar stage op de klinische groep Het Fluitenkruid. Hier komen kinderen terecht die te maken hebben met complexe kindproblematiek in combinatie met problematiek in de gezinssituatie. Observeren en signaleren is van belang op deze groep. Zo kunnen we in samenwerking met bijvoorbeeld psychologen en gezinsbehandelaren onderzoeken wat een diagnose kan zijn bij het geobserveerde gedrag van de kinderen. Ook bieden we hier kortdurende behandeling. We werken dan met interventies, zoals een beloningssysteem. Ik heb door de uitdagende casuïstiek veel geleerd over mijzelf, maar ook over de doelgroep. Je werkt binnen een hecht team, waarmee je nauw samenwerkt en waarin je ten alle tijde goed wordt begeleid. Er is veel mogelijk binnen deze stage. Zo mag ik altijd meekijken met bijvoorbeeld therapieën en onderzoeken." 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen