Menu English

Welkom in de LWG kraam van Yets Foundation

Bij YETS geloven we in de kracht van familie, de impact van passie en het creëren van een gemeenschap.

De kracht van empowerment zit in duurzame relaties en gemeenschap. Relaties met rolmodellen die je accepteren zoals je bent, die je kunt vertrouwen en je uitdagen om te groeien. Een gemeenschap gekaderd door consequent bewaakte normen en waarden waarbinnen je jezelf kan identificeren.

Sinds 2015 kunnen we deze relaties en gemeenschap aan een beperkt aantal jongeren bieden via onze gedragsinterventie met basketbal als middel. Op aanvraag van scholen gingen we in 2019 van start met de YETS Jongeren Coaches. Een interventie die de duurzame relatie kan bieden, maar destijds nog niet de omgeving konden laten zien waar jongeren naartoe konden bewegen. Met de bevindingen van de afgelopen jaren is YETS nu klaar om de YETS Community te starten. Iedere jongere kan op deze manier laagdrempeliger richting onze gemeenschap bewegen en de relatie aangaan met een coach.

Bekijk de vacature:

Jongerencoach

Contactpersonen


Coach Giannini, Manager Training en Opleiding


Coach Lamyae, stagiaire


Coach Evelyne, LWG-docent

Doelstelling

Maatschappelijke uitval voorkomen door kwetsbare jongeren de mogelijkheid te bieden om laagdrempelig een relatie aan te gaan met een YETS Coach en hen in aanraking te laten komen met een veilige omgeving waarmee de jongere zich kan identificeren, maar waar consequent bewaakte normen en waarden een positief alternatief bieden voor de mogelijke negatieve omgeving (straatcultuur) waarin de jongere zich bevindt.

Onder begeleiding van pedagogisch sterke coaches die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden, worden zij geholpen naar positieve deelname aan de maatschappij. De YETS-coaches creëren een inspirerende en warme omgeving waar iedereen zichzelf mag zijn. Het menselijke contact zorgt voor een familiegevoel en leidt tot schitterende resultaten in de ontwikkeling van de deelnemende jongeren.

YETS Foundation zoekt een uniek profiel in haar coaches. Namelijk coaches die de straatcultuur kennen maar deze ook zijn ontgroeid. De jongeren moeten zich kunnen herkennen in de coaches maar vooral naar hen opkijken. De coach is een rolmodel.

Kan jij je vinden in de filosofie van YETS en zie jij jezelf als rolmodel voor de YETS jongeren? Meld je dan snel aan en joint he YETS Family!

 

 

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen