Menu English

WMO Radar

Welkom in onze lwg-kraam

WMO Radar

Bouw mee aan de nieuwe samenleving en kom werken bij WMO-Radar. Wij zijn een jonge Rotterdamse organisatie die bouwt aan een samenleving waarin mensen vanuit zelfvertrouwen keuzes maken en klaarstaan voor elkaar. Wij bieden diensten aan ter ondersteuning, activering en participatie van de bewoners. Met ruim tachtig collega’s werken we op meerdere Rotterdamse locaties in het Centrum, Overschie, Noord en Delfshaven.

Wat onze drijfveren zijn? Ondernemen, samen meetellen en meedoen. We werken verantwoordelijk en verbindend. Daarbij denken en werken we in oplossingen en zijn resultaten gekenmerkt.

Wij bieden stageplekken (16 in totaal) voor 3e-jaars Social Work-studenten die het profiel Welzijn & Samenleving volgen of het profiel Jeugd.

Video's Jeugd/gezinscoach

Powerklas+

Kipstraat en Huis van de wijk in: Schiemond, Spangen, Middelland, Bospolder-Tussendijken

De powerklas is een plek voor de kinderen waar huiswerkondersteuning wordt aangeboden. Ook wordt de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind positief beïnvloed. Als social worker ga jij in het gesprek met het kind en stellen jullie gezamenlijk doelen voor het kind op. Een aantal kinderen zien de powerklas als een rustplek, omdat hun thuissituatie niet in orde is. Jij als social worker gaat in gesprek met het kind om te kijken waar hij tegenaan loopt. De huiswerkondersteuning wordt gegeven aan de hand van de leefstijl-methode, hier krijg je binnen WMO-Radar een training van, wat jou de mogelijkheid biedt voor zelfontplooiing.

Naast huiswerkondersteuning en begeleiding op sociaal emotioneel vlak, organiseer je ook thema gerichte activiteiten, zoals een sinterklaasbingo of kerstdiner. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, doordat je de vrijheid krijgt het zelf vorm te geven.

De powerklas staat ook voor stimuleren van ouderbetrokkenheid. Dit doe je door 1 op 1 contactmomenten aan te gaan met de ouder, maar ook door bijvoorbeeld hulp te vragen bij het organiseren van een activiteit.Wmo Radar vindt dat alle kinderen in Rotterdam kansrijk moeten opgroeien. Om dit te kunnen bereiken bieden wij als powerklas+ medewerkers hulp bij het onderwijs en bij weerbaarheid. Denk aan hulp bij rekenen en taal, maar ook over hoe het onderwijssysteem in Nederland werkt. Inmiddels draaien er nu powerklassen op vijf verschillende locaties. Dit zijn de huizen van de wijken in Spangen, Schiemond, Bospolder Tussendijken en Middelland, alsmede in het centrum.

Als powerklas+ medewerker haal ik vooral voldoening uit het stukje individueel begeleiden. De kinderen geven vaak ook terug wat dit voor hen heeft betekent. Dit vind ik mooi, ook voor mijn eigen ontwikkeling. Dit draagt namelijk bij aan mijn motivatie. Kinderen tevreden? Ik ook! 

Bekijk de vacature

Activering

De gemeente verwacht een tegenprestatie van werkzoekenden met een gemeentelijke bijstandsuitkering (Prestatie010). Hoe een werkzoekende zijn tegenprestatie invult, bepaalt hij samen met zijn activeringscoach. Door het doen van een tegenprestatie wordt hij weer actief, krijgt een dagritme en doet sociale contacten op. Wederkerigheid en persoonlijke ontwikkeling van werkzoekenden staat bij de tegenprestatie voorop. Want iets terugdoen voor de uitkering is goed voor jezelf en voor de stad. Hierdoor werken Rotterdammers aan arbeidsontwikkeling en verkleinen op die manier de afstand tot de arbeidsmarkt. We stimuleren zo iedereen mee te doen in de Rotterdamse samenleving.

Bekijk de vacature Activering - taalbureau

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen