Menu English

Welkom in de LWG kraam van Veilig Thuis

Geweld stopt niet vanzelf

Bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond kunt u terecht wanneer u hulp zoekt bij huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Zowel burgers als professionals nemen contact op met Veilig Thuis. Een buurvrouw die zich zorgen maakt.. maar ook een juf van school of een professional uit een wijkteam die signalen van onveiligheid krijgt, kunnen contact opnemen.  

Binnen de leerwerkgemeenschap werkt een stagiaire samen met 5 medestudenten aan de verschillende taken die Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond uitvoert. Er zijn verschillende taken te onderscheiden. Op het advies en meldpunt van Veilig Thuis komen dagelijks tientallen meldingen en adviesvragen binnen. Van een procesregisseur wordt verwacht dat er in een korte tijd een goede inschatting wordt gemaakt van de situatie. Wanneer er een melding wordt aangenomen kan deze worden doorgezet naar het regioteam. Een procesregisseur in het regioteam gaat samen met een collega in gesprek met de betrokkenen van de melding. Ook hier wordt opnieuw een inschatting gemaakt van de situatie met als doel de veiligheid te waarborgen.  
Een procesregisseur Veilig Thuis is een spilfiguur, werkt systeemgericht, is slagvaardig, werkt snel en is in multidisciplinaire samenwerking de expert op kindermishandeling en huiselijk geweld. De medewerker heeft daarbij wettelijke bevoegdheden. Kernbeslissingen worden intercollegiaal of multidisciplinair genomen. De procesregisseur Veilig Thuis krijgt inhoudelijk advies en wordt ondersteund door een gedragswetenschapper en/of een vertrouwensarts. 

Bekijk de vacature:

Procesregisseur

Wie zijn er online?

  •  Stagebegeleider Veilig Thuis: Trieneke van Duppen 


LWG docent: Martine Bink 

Stagiaires:


Liza Lawende


Akisha Monte


Daphne Haas

  • Oumaima Mousane

 

 

 

Werkplek Veilig Thuis 
(klik op de afbeelding voor een filmpje over het werken bij Veilig Thuis)

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen