Menu English

Welkom in de LWG kraam van STERKplaats

Sinds juni 2021 is er op Hogeschool Rotterdam een LFB STERKplaats.
Op deze STERKplaats volgen zes mensen met een verstandelijke beperking de opleiding tot ervaringsdeskundige genaamd STERK.
STERKplaats Rotterdam is opgezet vanuit een samenwerkingsverband van de volgende organisaties; Pameijer, ASVZ, Middin, Hogeschool Rotterdam en vereniging LFB.

Sterk
STERK is een 3-jarige opleiding van LFB waarbij mensen met een verstandelijke beperking zichzelf kunnen ontwikkelen tot ervaringsdeskundige.
Als ervaringsdeskundige leren zij hun eigen talenten ontdekken en leren zij hoe ze andere mensen met een beperking kunnen versterken en vertegenwoordigen.

Vanuit de STERKplaats worden de ervaringsdeskundigen in opleiding; zogenaamde STERKstudenten, betrokken en ingezet bij het onderwijs aan toekomstige zorgmedewerkers.
Dit vindt plaats in afstemming met de docenten van Hogeschool Rotterdam. De STERKstudenten gaan samenwerken met aankomende professionals in de gezondheidszorg, docenten en onderzoekers op het terrein van gezondheid en welbevinden.

De STERKplaats is gevestigd op Hogeschool Rotterdam (HR). Dit is de standplaats van waaruit de activiteiten worden uitgevoerd. De STERKplaats is onderdeel van het Instituut van Gezondheidszorg van de HR. Wij zoeken voor de LFB STERKplaats Rotterdam een enthousiaste stagiaire voor 4 dagen in de week. Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, van 8.30 t/m 16.30.

Missie en visie

De visie van de LFB is dat zij gelooft in een samenleving waarin mensen met een (verstandelijke) beperking gewoon mee kunnen doen. Met dezelfde rechten en plichten als alle andere burgers. De LFB wil mensen met een (verstandelijke) beperking versterken om helemaal mee te kunnen doen in de samenleving, met gelijke kansen en gelijke mogelijkheden.

De LFB wil opkomen voor de belangen van mensen met een (verstandelijke) beperking. Door de inzet van ervaringsdeskundigen proberen ze invloed uit te oefenen op organisaties en politiek.

We kijken ernaar uit om met jullie kennis te maken. Neem vooral een kijkje op onze website en Facebook en schrijf je vragen van tevoren op. Tim, Maria, Marieke en Emma zullen deze vragen tijdens de stagemarkt voor jou beantwoorden. Zorg voor een goede eerste indruk en wie weet zien we jouw sollicitatiebrief binnenkort wel verschijnen!  Hopelijk tot dan!

Meer informatie?

Website: https://lfb.nu

Facebook: https://www.facebook.com/STERKplaatsRotterdam

Bekijk de vacature:

Coach

Contactpersonen:

 
Marieke Kooistra: coach bij de LFB STERKplaats Rotterdam


Emma van Albada: derdejaars student Social Work stagiaire bij de LFB STERKplaats Rotterdam.


Tim Holierhoek, ervaringsdeskundige bij de LFB STERKplaats Rotterdam


Maria Baltag: ervaringsdeskundige bij de LFB STERKplaats Rotterdam.


Carmen de Ruiter:  LWG-docent

  

 

 

   

  

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen