Menu English

Welkom in de LWG kraam van Samen in Noord

Kinderparadijs, SOL, CvD en Vraagwijzer

CVD School Maatschappelijk Werk (profiel Jeugd) 

Het Centrum voor Dienstverlening (CVD) is een grote maatschappelijke dienstverlenende organisatie in Rotterdam en staat in het hart van de Rotterdamse samenlevingHet CVD biedt die ondersteuning en doet dat met een breed scala aan diensten en producten. Het CVD staat voor Maatschappelijke Dienstverlening, Vrijwilligerswerk en Maatschappelijke opvang. 

Samen Ondernemend Leren (SOL) (profiel W&S) 

SOL Netwerk is een jonge, innovatieve aanbieder op het gebied van welzijn met twee belangrijke pijlers: SOL Welzijn en SOL Ouderen. We voeren samen met onze partners de welzijnsopdracht uit in Rotterdam Noord en onze ouderen maatschappelijk werkers zitten in alle wijkteams 

Kinderparadijs Meidoorn (profiel jeugd) 

Stichting Kinderparadijs Meidoorn is een sociaal kunstzinnig centrum voor kinderen in Rotterdam Noord. De laagdrempelige toegang totde organisatie is Speeltuin WikadoKinderen worden aangesproken op taal, kunst, techniek, natuur en sociale vaardigheden. 

Gemeente Rotterdam Vraagwijzer Noord

Het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Rotterdam stimuleert maximale ontplooiing van talent in een gezond lichaam. Daarbij gaan we uit van de kracht van de Rotterdammers, ook als zij niet op eigen benen kunnen staan. Het streven is dat iedereen zijn talent ontwikkelt, leert en/of werkt, maatschappelijk actief is als leren of werken niet kan en zorgt voor de eigen gezondheid

Contactpersonen: 

Eva Walbeek: Teamleider Creatief Kinderwerk, Stichting Kinderparadijs Meidoorn
Mijn naam is Eva Walbeek. Ik ben teamleider creatief kinderwerk bij Stichting Kinderparadijs Meidoorn. Ik ben ooit als stagiaire begonnen 15 jaar geleden. De reden dat ik al die tijd ben gebleven, is de dynamiek binnen het werk en de wijk. Er is altijd iets te ontdekken en nieuws te leren. Kinderparadijs Meidoorn is een pedagogisch kunstzinnig centrum voor kinderen van de basisschool leeftijd. De organisatie bevindt zich binnen het preventieve domein. Wij kijken naar passies en talenten van kinderen (en hun ouders), gaan hiermee aan de slag en vergroten vervolgens op allerlei manieren de beschermende factoren. Het is een hele bijzondere plek in Rotterdam Oude Noorden waar we altijd goede stagiaires kunnen gebruiken. Op papier soms lastig in een paar zinnen uit te leggen wat het precies is. Dus als je meer over het Kinderparadijs en stages wil weten, dan kun je altijd contact opnemen. Neem ook eens een kijkje op onze site. 


Robin Pattikawa: Stagecoördinator SOL

Hoi! Ik ben Robin, de stagecoördinator van Stichting SOL. Binnen SOL ben ik (o.a.) verantwoordelijk voor de werving en plaatsing van stagiaires bij de juiste SOL-professional en de voortgangsbewaking. Anders dan veel collega’s ben ik een zij-instromer. Ik kom uit de commerciële sector, maar kon niet aarden in die snelle, harde wereld waar het toch voornamelijk om de euro’s gaat. Door mijn vrijwilligerswerk ben ik uiteindelijk bij SOL beland, waar ik nu al 2,5 jaar heel erg naar mijn zin werk!  
Bij SOL kun je veel kanten op. We bieden daarom ook stageplekken aan voor de profielen Jeugd en Welzijn & samenleving. We voeren de welzijnsopdracht van de gemeente Rotterdam uit in Rotterdam-Noord en zetten ons in voor de bewoners in de leeftijd van 4 t/m 75+. Een heel brede doelgroep dus, met elk haar eigen problematiek(en). Onze sociaal werkers staan in nauw verbinding met hun doelgroep en zetten activiteiten op om de zelfredzaamheid te versterken.
Samen Ondernemend Leren: daar staan wij voor. Zoveel mogelijk zaken samen oppakken, daarbij leren van elkaar en zo steeds beter worden.
Ik vertel je graag meer tijdens de expo! Wie weet tot snel.  

  

Lwg docenten: 
Monique van Daalen en Madeleine Meurs

 

 

Mijn naam is Ilham Lgamawi. Dit schooljaar loop ik stage bij SOL. Als participatiemakelaar ondersteun ik mensen met diverse hulpvragen, verbind ik mensen met elkaar en mensen aan professionals. Ik werk in de huizen van de wijk van Rotterdam Noord. Binnen SOL worden diverse activiteiten georganiseerd wat het maakt dat elke dag anders is. Ik vind het leuk om afwisseling te hebben in werkzaamheden. Zo doe ik ervaring op in diverse contexten en krijg ik zicht wat ik leuk vind om te doen. Binnen SOL krijg je ruimte om zelfbedachte ideeën uit te voeren, je wordt uitgedaagd om iets te betekenen voor hulpvragers. Ben jij opzoek naar een veelzijdige stage? Dan is SOL zeker de plek voor jou!

Mijn naam is Inssaf El-Khassim, ik ben 21 jaar oud en zit in mijn 3e jaar van de hbo-opleiding Social Work. Ik loop inmiddels al een aantal maanden stage bij Stichting Kinderparadijs Meidoorn. Toen ik hier voor het eerst kwam voelde ik me meteen welkom. Ik kreeg een rondleiding en mocht die middag meedraaien met het team. Die middag stonden we in de Wikado speeltuin, waardoor ik op een laagdrempelige manier (spellen spelen) al kon zorgen voor leuk contact. Na de zomervakantie kon het echte werk eindelijk beginnen.
Je begint iedere dag om 10:00 uur. Je hebt dan de tijd om aan de computer te werken aan je activiteiten/taken. Daarnaast is er soms ook wat tijd om aan school te zitten tot 12:30. Dan hebben we namelijk de dag start met de collega’s van Het Kinderparadijs. Hier bespreken we kort hoe de voorgaande dag verliep en waar we die dag op moeten letten tijdens het pedagogisch spelmaken. In de speeltuin (tijdens het pedagogisch spelmaken) zorg je ervoor dat de kinderen een leuke tijd hebben. Dit doe je door een veilige omgeving te creëren waarin ze lekker met andere kunnen spelen. We zorgen dat de kinderen en ouders zich welkom voelen en dat ze zich kunnen ontwikkelen. Belangrijk is dat je een actieve en vooral ook positieve houding hebt, als stagiaire bij het Kinderparadijs ben je namelijk een voorbeeld voor de kinderen. Om 17:30/18:00 sluit de speeltuin en gaan de kinderen/ouders weer naar huis. We sluiten de dag weer samen met alle collega’s af en bespreken opvallende situaties.
Het mooie van de stage is dat je een enorm leuke tijd hebt en tegelijkertijd ook aan al je competenties kan werken. Bij het Kinderparadijs is eigenlijk niets te gek. Als stagiaire bereid je zelf activiteiten voor die je met de kinderen kan doen. Je observeert kinderen die bepaald gedrag vertonen, je rapporteert opvallende situaties, je stelt een persoonlijk pedagogisch begeleidingsplan op voor kinderen die dit nodig hebben, je woont verschillende overleggen bij (met als voorbeeld het pedagogisch overleg waar we kinderen bespreken die ons zijn opgevallen in hun gedrag) en je hebt ook veel contact met ouders die Het Kinderparadijs bezoeken. Zo zijn er nog een hele hoop werkzaamheden die je helpt bij de groei als professional, maar ook als persoon.
Ik voel me goed binnen de organisatie en ga ook elke dag weer met plezier naar stage toe. Naast dat het erg gezellig is kan ik ook bij iedereen terecht voor hulp. Je komt in een divers team terecht, wat ervoor zorgt dat je niet leert werken op een bepaalde manier. Iedere manier is goed, aan jou de taak als stagiaire, om je eigen manier van werken hierin te vinden. Aan het begin van mijn stage was dit een uitdaging, omdat de kinderen in de speeltuin de grens vaak opzoeken. Verder zijn de kinderen 1 voor 1 echt schatjes, waarmee je een hele mooie en bijzondere band op kan bouwen.
Tot nu toe heb ik op deze stageplek al een enorme groei mogen doormaken. Ik kan niet wachten om aan het eind van dit jaar op het niveau te zijn van een echte social worker. Helaas betekent het einde ook dat ik afscheid zal nemen van deze geweldige kinderen, daar wil ik nog niet aandenken.

Dag allemaal! Ik ben Zeyneb Yildiz en dit jaar ben ik werkzaam als schoolmaatschappelijk werker binnen het CVD. Als schoolmaatschappelijk werker ben ik op scholen aanwezig voor laagdrempelige hulpvragen vanuit ouders, leerkrachten en kinderen die problemen ervaren op school en thuis. Ik zoek dan naar de mogelijke risicofactoren in de omgeving van het kind die de ontwikkeling kunnen verhinderen. Ik voer gesprekken met kinderen om ze te ondersteunen en te begeleiden in hun ontwikkeling en de problemen die ze thuis en op school ervaren. Daarnaast ben ik ook aanwezig voor de kinderen die even een gesprekje nodig hebben om de hart te luchten. Als schoolmaatschappelijk werker pik ik signalen op en functioneer ik als een soort brug tussen de scholen en andere hulpverleningsinstanties. Ik zorg voor optimale samenwerking en houd nauw contact met andere hulpverleners om de ouders en kinderen zo veel mogelijk te kunnen helpen. Ben jij iemand die affiniteit heeft met kinderen en ben je op zoek naar een stageplek waar je voldoende uitgedaagd wordt om jezelf op persoonlijk en professioneel gebied te ontwikkelen? Dan is dit de plek voor jou!

 

  

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen