Menu English

Welkom in de LWG kraam van Penitentiaire Inrichting

Dienst Justitiële Inrichtingen, Ministerie van Veiligheid en Justitie

Als Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zijn we met zo'n 15.000 medewerkers verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de volwassenen en jongeren in onze inrichtingen. We werken op vele manieren met hen samen aan voorbereiding op hun terugkeer in de maatschappij. Zo dragen we bij aan de veiligheid van de samenleving. DJI'ers werken op 38 locaties. Jaarlijks stromen er ruim 37.000 nieuwe justitiabelen in.

Klik hier voor meer informatie over DJI

Contactpersonen:


Femke Voogt:  Hoofd Detentie en Re-integratie, PI Rotterdam

Ik ben Femke Voogt en alweer een aantal jaren werkzaam bij DJI als hoofd Detentie en Re-integratie bij de PI Rotterdam. Hiervoor heb ik gewerkt als HRM adviseur binnen DJI, en inmiddels ben ik in totaal alweer 20 jaar werkzaam daar. PI Rotterdam heeft 2 locaties, de Schie en Hoogvliet, het team D&R heeft verspreid over deze 2 locaties circa 55 medewerkers. Binnen ons team hebben we een groot aantal functies die 1 dingen gemeen hebben: we werken voor en met de gedetineerde aan zijn reintegratie, samen met onze interne en externe ketenpartners. Een ieder doet dat vanuit zijn eigen expertise. Ik ben erg blij dat we kunnen deelnemen aan de LWG met Hogeschool Rotterdam. Ik vind dat wij als overheidsorganisatie een maatschappelijke verplichting hebben om studenten praktijkervaring in de vorm van een stage te bieden. Ik hecht er daarnaast belang aan om een lerende organisatie te zijn, ik geloof er namelijk heel erg in dat jij niet alleen heel veel kunt leren bij ons, maar dat wij ook veel kunnen leren van jou. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

 
Kees Pronk: plv. hfd. van de afdeling Detentie en Re-integratie

Mijn naam is Kees Pronk. Sinds 1995 ben ik werkzaam bij DJI. Als plv. Hfd. van de Afdeling Detentie en Re-integratie geef ik leiding aan 18 Casemanagers die werkzaam zijn in onze Gevangenis en Huis van Bewaring. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor de medewerkers van de Reclassering en Gemeente Rotterdam die binnen onze inrichting werken. Samen met mijn collega Leidinggevenden en onze ketenpartners zijn wij verantwoordelijk voor alle processen rondom de gedetineerden, van de veilige detentie tot aan het opstellen van het re-integratieplan met daarin o.a. trainingen, behandelingen, onderwijs en tenslotte de re-integratie in de samenleving aan het einde van de detentie.


Paul Deen: Staffunctionaris Ketensamenwerking, PI Krimpen aan de IJssel, PI Rotterdam, PI Dordrecht

Ik ben Paul Deen en werkzaam bij DJI als staffunctionaris Ketensamenwerking regio Zuidwest. Vanuit mijn huidige functie ben ik verantwoordelijk voor de totstandkoming en het onderhoud van de samenwerking met netwerkpartners voor de activiteiten en dienstverlening op het gebied van detentie en re-integratie.
Ik werk vanaf januari 1995 bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en heb in diverse functies ervaring opgedaan binnen het gevangeniswezen en het Bestuursdepartement / slachtofferbeleid. Deze ervaringen geven mij een goed beeld van wat medewerkers bij DJI in hun werk ervaren, hoe om te gaan met delinquenten, dat je oog moet hebben voor slachtoffers en dat je het beste resultaat behaald door samenwerking met deskundige netwerkpartners. De samenwerking met Hogeschool Rotterdam is daar een mooi voorbeeld van.


Tyria: casemanager binnen PI Krimpen aan den IJssel

Mijn naam is Tyria en ik ben werkzaam als casemanager binnen PI Krimpen aan den IJssel. Ik ben verantwoordelijk voor het re-integratie proces van gedetineerden. Samen met gedetineerden maak ik een plan van aanpak en werken we ondertussen aan de intrinsieke motivatie tot gedragsverandering. Zelf heb ik een aantal jaar geleden de opleiding SPH afgerond aan Hogeschool Rotterdam en per september zal ik een stagiaire begeleiden.  


Anne Frederiks: LWG docent

Hoi, ik ben Anne Frederiks, sinds 2019 werkzaam op de hogeschool, LWG-docent van de PI en van Detentiecentrum Rotterdam. Ik werk als docent voornamelijk in jaar 3 en 4 van de opleiding Social Work, uitstroomprofiel Zorg-GGZ. Voordat ik docent werd op de Hogeschool heb ik onder andere mijn eigen praktijk gehad als psycholoog en ben ik werkzaam geweest als psycholoog en beleidsmedewerker binnen het Gedwongen Kader. Voor mij is de uitdaging in het Gedwongen Kader om de mens te blijven zien achter de dader en hem te motiveren zijn gedrag te veranderen en een beter leven op te bouwen. 

interactieve PDF van het proces van detentie en re-integratie
(klik op de afbeelding voor de pdf-versie)

Een medewerker van de PI aan het woord

Een impressie van de arbeidsafdeling in PI Krimpen:
PI Krimpen aan den IJssel - in-made360.nl

Informatie over het re-integratieproces (waar jij als stagiair een belangrijke rol in gaat spelen):
Basisvoorwaarden re-integratie | Justitiabelen | dji.nl


Rotterdam, Schie-gevangenis:

Hoogvliet:

Krimpen:

 

Impressie lwg expo 2020 op locatie Museumpark:

    

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen