Menu English

Welkom in de LWG kraam van Ipse de Bruggen

Welkom bij Ipse de Bruggen Vlaardingen. Het kinderdienstencentrum (KDC) is een onderdeel van het behandelcentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking. Op het behandelcentrum kijkt een team deskundigen samen met jou naar wat je kind nodig heeft. Dit team deskundigen bestaat uit: trajectbemiddelaars, behandelaren/ therapeuten, behandelcoördinatoren (BC’ers), groepsleiding, secretaresses en ondersteunende medewerkers.Bij Zonnehof onderzoeken en behandelen we kinderen van 0 tot 18 jaar 

Behandelcentrum Zonnehof in Spijkenisse is een leuke stageplek wanneer je graag wat meer wil leren over het werken met kinderen met een beperking. 

Je kunt bij ons terecht wanneer je graag de handen uit de mouwen steekt en je je wil bevinden in de praktijk. Op het behandelcentrum zitten kinderen tussen de 0 en 18 jaar, verdeeld over meerdere groepen. De kinderen komen tussen 08.30 en 15.15uur voor hun dagbehandeling naar de groep. Op elke groep staan 2 vaste begeleiders en jij zal als stagiaire de 3e persoon zijn.  

Op de groep krijg je de mogelijkheid tot meedenken, meedoen, observeren en handelen. Je bent dus de hele dag actief bezig om de ontwikkeling van het kind te stimuleren! 

Bekijk de vacatures:

Vacatures Spijkenisse
- Vacatures Vlaardingen


Mycaela van Steenbergen en Nerma Kap
Praktijkbegeleiders Spijkenisse:

    
Studenten: Rhodé en Isabel


 LWG docent:
Ik ben Sarah van Wijngaarden en betrokken als LWG docent. Sinds 2014 werk ik bij Hogeschool Rotterdam. Ooit was ik zelf student bij Hogeschool Rotterdam, toen nog de opleiding Maatschappelijk Werk. Van 2001 tot 2014 heb ik gewerkt als maatschappelijk werker en orthopedagoog.

In jaar 3 staat het praktijkleren voorop en zie ik studenten een mooie groei maken in de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Kijk goed welke stageplek bij je past en solliciteer dan snel!


LWG docent Arianne Abbring


Stagiaire: Roosmarijn

Hii! Ik ben Roosmarijn en ik ben 20 jaar oud. Ik loop dit jaar stage bij de groep Kikker. Dit is een Autisme (onderwijs) structuur groep. Als ik het vanuit mijn eigen ervaring beschrijf, zijn wij een groep waar de kinderen een verstandelijke beperking hebben en de meeste gedrag vertonen dat aansluit bij autisme en hebben zij daarom behoefte aan structuur. Wij bieden onderwijs aan aan de kinderen, aan de hand van de TEACHH-methode. Hierdoor krijgen de kinderen onderwijs die aansluit bij hun interesse, niveau en de behoefte aan structuur.
Ik heb echt heel veel geleerd deze afgelopen maanden. Over onderwerpen als ‘communicatie’, ‘ASS’, ‘hechtingsproblematiek’, ‘eetproblematiek’ en veel meer. Ik vind het team op het KDC Vlaardingen erg leuk en er is heel veel kennis. Ik heb het super naar mijn zin en ik raad het iedereen aan! 
Kom vooral even langs bij de online kraam om je vragen te stellen! 


Stagiaire: Bo van den Ende

Hallo! Ik ben Bo van den Ende en ik loop stage op de Woezels. De Woezels is een aanvangs-observatiegroep. Vaak is dit voor de kinderen hun eerste aanraking met het KDC. Vanuit onze groep stromen de kinderen door naar vervolggroepen of dan wel speciaal onderwijs. Op mijn groep zitten kinderen met verschillende niveaus en ook komen er regelmatig nieuwe kinderen op de groep. Hierdoor is deze groep een leuke uitdaging en ook heel leerzaam, omdat je te maken krijgt met verschillende doelgroepen, zoals autisme en verstandelijk beperking en de verschillende problematieken die hierbij horen. Op Ipse de Bruggen zijn de begeleiders heel behulpzaam. Zij denken graag met je mee en ook krijg jij de ruimte en de vrijheid om met eigen initiatieven te komen. Ook staan de verschillende disciplines binnen Ipse de Bruggen er zeker voor open om met jou samen te werken. Zo heb ik bijvoorbeeld in samenwerking met ergotherapeut een activiteit opgezet.  
Kom vooral langs bij de online kraam om je vragen te stellen !   


Stagebegeleider: Romy

Binnen KDC Zonnehof Vlaardingen is er plek voor 4 stagiaires dit jaar.  In de vacature tekst wordt duidelijk welke groepen er zijn er waar deze voor staan. 
Mocht je na het lezen van de vacature geïnteresseerd zijn of nog vragen hebben, kom dan vooral even een kijkje nemen tijdens de LWG expo. Online kunnen wij alle vragen beantwoorden en aanvullende informatie geven over ons KDC!

 

Meer LWG informatie

“Stagelopen bij Ipse de Bruggen is naast uitdagend ook erg afwisselend en je kunt er ook echt je creativiteit in kwijt. Als je het werken met kinderen een uitdaging vindt ben je hier op de juiste plek!” Rhodé Matze, stagiaire Stampertjes

Waar staan wij voor? Een goed leven, eigen kracht en regie, in gesprek, vakmanschap, dichtbij organiseren, van regels naar waarden en kritisch bevragen zijn de kernwaarden waar Ipse de Bruggen voor staat!

Binnen het KDC Spijkenisse hebben wij plek voor 6-8 enthousiaste stagiaires! De groepen zijn uiteenlopend van schoolvoorbereidend naar schoolvervangend en van jong tot puber. Genoeg uitdagingen te vinden dus! Ben jij enthousiast geworden of ben je gewoon nieuwsgierig, staan wij online klaar en vraag maar raak!

Zorglocatie - Zonnehof Spijkenisse - Ipse de Bruggen

 

Rondleiding locatie Spijkenisse

 

Rondleiding locatie Vlaardingen

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen