Menu English

Welkom in de LWG kraam van Fier

Over Fier
Fier is een landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties en biedt hulp aan slachtoffers, getuigen én plegers van geweld. Fier combineert gespecialiseerde zorg in een veilige en beschermde omgeving. Bij Fier ligt het accent op de toekomst, op ambities en dromen. We vragen onze cliënten: 'Waar ben je goed in?', 'Waar word je blij van?' en 'Wat is je droom?'
Die vragen zijn minstens zo belangrijk als de vraag 'Wat is er met je gebeurd?'. Positieve ervaringen en succes ervaringen bieden een tegenwicht aan klachten en problemen. Behalve opvang, begeleiding, school, werk en therapie is er meer te doen in de wereld. Kunst, sport en cultuur zijn even belangrijk en helpen talenten te ontwikkelen. Als stagiaire werk je dan ook in de hulpverleningsteams maar ook in het team participatie. Binnen de leerwerkgemeenschap van Fier en de Hogeschool Rotterdam, werk je ook aan projecten, evenementen en onderzoek.

 

Werkomgeving
In Rotterdam hebben we een crisisopvang voor vrouwen en hun kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld en kindermishandeling. In Capelle aan den IJssel hebben we de Veilige Veste waar moeders en kinderen én jonge meiden vanaf 13 jaar terecht kunnen voor veilige opvang, begeleiding en behandeling. Naast opvang- en behandelgroepen hebben we ook ambulante teams voor jeugd & gezinnen. En last but not least, heeft Fier een heuse Blooming Bakery. Een sociale onderneming waar onze bewoners de kneepjes van het bakkersvak en het ondernemen leren. Daarom ruikt het bij ons op de Veilige Veste altijd lekker!

Bekijk de vacature:

Hulpverlener geweld

Contactpersonen:Carrie Jansen:
"Ik werk op de afdeling Participatie als Medewerker Mooie Dingen. Wij verzorgen voor alle groepen bij Fier activiteiten zoals sport, cultuur, muziek en dans. Omdat als je van geweld naar een geweldige toekomst wilt komen, je daar de mooie dingen van het leven bij nodig hebt. "

 LWG-docent: Jan Veldkamp

 

(klik op de afbeelding om het tijdschrift te bekijken)

 

 

 

 
 
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen