Menu English

De Hartelborgt (Dienst Justitiële Inrichtingen)

Welkom in onze lwg-kraam

De Hartelborgt

In onze Rijks Justitiële Jeugdinrichting (RJJI) De Hartelborgt zitten jongeren ingesloten in de leeftijd van 12 tot 25 jaar. Dit omdat zij verdacht worden van het plegen van een delict. De behandelgroep bestaat uit 8 tot 10 jongeren. Jongeren die in een van onze justitiële jeugdinrichtingen terechtkomen, zijn doorgaans maatschappelijk kwetsbaar. Zij hebben vaak (ernstige)gedragsproblemen en hebben allemaal te maken gehad met politie en/of justitie. Als pedagogisch medewerker (social worker) is het jouw voornaamste taak om deze jongeren vaardigheden aan te leren die zij nodig hebben om hun taken uit te kunnen voeren.

De Hartelborgt

Je bent verantwoordelijk voor de pedagogische begeleiding en verzorging van een of meerdere jongere(n) binnen een leefgroep in de De Hartelborgt te Spijkenisse. Je werkt binnen de vastgestelde methodische kaders. Je bent mentor van minimaal één jongere en voor hem of haar het eerste aanspreekpunt. Je staat in nauw contact met alle betrokken partijen, zoals de hulpverlening, de advocatuur en de ouders of verzorgers. Daarnaast heb je intern teamoverleg en voer je besprekingen met onder meer het afdelingshoofd, een gedragskundige en de intern traject begeleider over de voortgang van het traject. Vijf van de twaalf afdelingen hebben meer te maken met psychiatrische problematiek en vallen onder het profiel GGZ. Daarnaast hebben we veel jongeren met een licht verstandelijke beperking binnen.

 

 

 

Klik op de foto om de weblogs te lezen

Werken bij Dienst Justitiële Inrichtingen

Pedagogisch medewerker Bas vertelt

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen