Menu English

BAR Wijkteams

Welkom in onze lwg-kraam

De BAR-organisatie ondersteunt de drie gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied, met bij elkaar 125.000 inwoners én voor drie gemeentebesturen: dat is uniek en uitdagend! We zetten de kwaliteiten van mensen dáár in waar ze het meest tot hun recht komen, we geven ruimte aan hun talenten. Dat biedt kansen voor iedereen, oriënteer je op de mogelijkheden en doe mee! 

Bekijk de vacature(s):

Het wijkteam valt onder de BAR-gemeente. BAR-gemeente is een ambtelijke organisatie die werkt voor drie zelfstandige gemeenten met eigen besturen: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. 
Het wijkteam in Barendrecht bestaat uit verschillende partijen. De medewerkers van het wijkteam hebben een moederbedrijf zoals bijvoorbeeld: Enver of MEE. Ze opereren onder hun dienststelling in het wijkteam. In gemeente Barendrecht zijn er 4 wijkteams actief, die elk opereren onder een eigen postcodegebied. In de wijkteams werken specialisten op het gebied van onder andere opvoedvragen, ouderenproblematiek, wonen, mantelzorg, werk, relatieproblemen, schulden en huiselijk geweld. 

Het doel van het wijkteam is om ondersteuning te bieden en de hulpvraag van de inwoners van Barendrecht te verduidelijken. Dit in samenwerking met andere organisaties of specialisten waar het wijkteam naar kan toe kan verwijzen. Je kan aangemeld worden bij het wijkteam. Alleen als het wijkteam signalen opvangt in een casus waar sprake is van een onveilige situatie kunnen ze een melding maken bij Jeugdbescherming  Rotterdam Rijnmond of Veilig Thuis, en kunnen ze de vrijwillige zorg overzetten naar drang of dwang. 

Binnen de BAR-organisatie wordt gebruik gemaakt van cliënt vraaggericht werken. Dit is een methodiek die zich richt op de cliënt zijn verantwoordelijkheid en besluitvorming van hun hulpvraag. Alle mogelijkheden en doelen worden met de cliënt besproken, dit zorgt ervoor dat de cliënt gemotiveerd wordt in zijn eigen kracht. 

 

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen