Menu English

Welkom in de LWG kraam van ASVZ en Humanitas DMH

ASVZ is een zorgorganisatie, gespecialiseerd in kleinschalige zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. Meer dan 5000 medewerkers zetten zich samen met ruim 1600 vrijwilligers in voor ongeveer 5200 cliënten in Zuid-Holland en West-Brabant. Dat kunnen (jong)volwassenen, ouderen, kinderen of gezinnen zijn.


Contactpersonen ASVZ

Stagecoordinator ASVZ: Jet van Horssen  jvhorssen@asvz.nl 

Stagiar bij ASVZ : Luuk Pellegrom 

Stagiar bij ASVZ: Jelle van t Hoff 


LWG docent (en voormalig medewerker ASVZ): Remco Kwint

 

 

We hebben een schat aan specialistische kennis en ervaring in huis. We hebben tientallen eigen woonvoorzieningen, maar doen ons werk ook bij mensen thuis. Ruim 2000 mensen doen een beroep op de ambulante dienstverlening van ASVZ. Dat zijn cliënten die op zichzelf wonen, of gezinnen waarvan een ouder of kind een verstandelijke beperking heeft. In de loop der jaren zijn ons veel verschillende vragen gesteld. Daardoor hebben wij een gevarieerd pakket van zorg en diensten kunnen opbouwen en beschikken onze medewerkers over zeer uiteenlopende vakkennis. Het dienstverleningspakket groeit mee met de vragen van cliënten. Alle teams binnen ASVZ hebben één gezamenlijk doel. De best mogelijke betaalbare zorg bieden aan cliënten.

Deze leerwerkgemeenschap bestaat uit 6 woonlocaties die allen binnen de intensieve zorg vallen en zijn gesitueerd op het terrein van de Merwebolder in Sliedrecht. Het behandelmodel dat aan de intensieve zorg ten grondslag ligt noemen we de Triple C- Support piramide® of ook wel het Triple C-model. Triple-C: het gewone leven ervaren, gewoon leven. Dat willen we allemaal. Maar voor veel mensen met een (verstandelijke) beperking en gedragsproblemen is gewoon leven verre van vanzelfsprekend. Triple-C is erop gericht dat ook zij het gewone leven ervaren. Triple-C is een visie en een methodiek voor de begeleiding en behandeling van mensen met een (verstandelijke) beperking, die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben. De drie C’s van Triple-C staan voor Cliënt, Coach en Competentie. Coaches (begeleiders) ondersteunen cliënten door op basis van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie samen competenties op te bouwen.

 

Humanitas DMH

Humanitas-DMH (Dienstverlening aan Mensen met een Hulpvraag) is een landelijke humanistische zorgorganisatie en ondersteunt en behandelt mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of een psychiatrische stoornis. Samen met hen bepalen we welke vorm van ondersteuning het beste past. We vinden het belangrijk dat mensen, binnen hun mogelijkheden, kunnen meedoen in de maatschappij. Daarom bieden wij zorg op maat. Dat doen wij vanuit onze humanistische kernwaarden. Bij ons staat de mens centraal. We nemen verantwoordelijkheid voor onszelf en voor anderen in de samenleving.

Wie hoort bij deze LWG?


LWG docent Remco Kwint

.

Je werkt op de woonlocatie die gevestigd is in Barendrecht. De woonlocatie biedt mensen met een licht tot een matig verstandelijke beperking (lvb) een stevige en veilige basis; een eigen appartement, een gezamenlijke woonkamer en passende begeleiding.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen