Menu English

Make Me Think

Ethische dilemma’s over technologie

Reclamezuil

Stel je voor: op het perron van een groot station staat een reclamezuil met sensoren. Als er iemand met overgewicht langs loopt, toont de zuil een advertentie voor dieetproducten.

Is dat acceptabel? Of juist niet?

Het spel & website ‘Make Me Think’ maakt studenten en professionals bewust van dergelijke ethische dilemma’s over technologie. Het spel is ontwikkeld door medewerkers van het lectoraat Artificial Intelligence & Society van Kenniscentrum Creating 010 aan Hogeschool Rotterdam.

Website

De deelnemers van ‘Make Me Think’ gaan via een fysiek bordspel met elkaar in gesprek over hun standpunten en de achterliggende redenen.

Op de ernaast ontwikkelde website ‘Make Me Think’ kunnen studenten en professionals hun mening kunnen geven over verschillende ethische dilemma’s rondom kunstmatige intelligentie.

De website ‘Make Me Think' kan ook worden ingezet voor andere onderzoeken naar de standpunten van verschillende (groepen) mensen ten opzichte van ethische dilemma’s over technologie.

Meer informatie: Maaike HarbersMaud van de Mosselaar

Het project was mede mogelijk door financiering en ondersteuning van WERKplaats Techniek van Hogeschool Rotterdam.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen