Ga direct naar de content

Google Scholar

Wetenschappelijke artikelen zoeken

Via Google Scholar kun je zoeken naar wetenschappelijke artikelen. In Scholar vind je zowel links naar gratis 'Open Access' content als betaalde artikelen.

Wanneer je vanaf een computer op de hogeschool zoekt, vind je artikelen waar Find@Hogeschool Rotterdam achter staat. Deze links gaan naar de volledige versie van een artikel in één van de databases waar wij een abonnement op hebben.

Google Scholar instellen voor thuisgebruik

Wanneer je niet op de hogeschool bent, moet je zelf instellen dat je links naar Hogeschool Rotterdam databases wilt zien in de zoekresultaten. Dit kan op de volgende manieren:

 1. Vooraf inloggen (aanbevolen)
  Ga naar Google Scholar via de proxy server van Hogeschool Rotterdam. Nadat je bent ingelogd hoef je niet meer opnieuw in te loggen om een artikel full-text te bekijken.

 2. Google Scholar instellingen
  1. Ga naar de instellingen van Google Scholar (klik op het radertje).
  2. Klik op "Bibliotheeklinks" in het linkermenu.
  3. Zoek op "Rotterdam" en zet een vinkje bij "Hogeschool Rotterdam Mediatheek".

Tips

 • Via Google Scholar en WorldCat is veel informatie te vinden. Voor beiden geldt echter dat niet alles er in staat. Statistieken, bedrijfsgegevens en beeldmateriaal kun je vaak alleen via speciale sites vinden. Ook levert direct zoeken in een database vaak meer relevante resultaten op.
 • Onder ieder zoekresultaat staan speciale links: Geciteerd door, Verwante artikelen, Alle x versies, etc. Maak hier gebruik van om meer relevante artikelen te vinden, of om een versie te vinden waar wel de volledige tekst van beschikbaar is.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.